Gå til sidens hovedinnhold

Solgte vesker og klær for 65,7 millioner

Nordmenn faller for svindyr luksus.

Den eneste Louis Vuitton-butikken i Norge ligger i Akersgata 20, midt i Oslo sentrum.

De første årene etter at den ble åpnet i november 2006 slet butikken med å få solgt nok til å gå rundt. Men de siste årene er underskudd blitt snudd til overskudd, og aldri tidligere har butikken gjort det like bra som i fjor.

Butikken som selger Louis Vuitton-varer som eksklusive reiseartikler, konfeksjonsprodukter, smykker, klokker og andre luksusprodukter drives gjennom selskapet Louis Vuitton Norge.

Nesten dobling
Selskapet som i fjor hadde 14 ansatte solgte for vel 65,7 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 11,44 millioner kroner.

Det betyr at salget har steget med mer enn 72 prosent siden oppstarten i 2007, da butikken solgte for 38,1 millioner kroner.

Selskapet fikk i fjor et overskudd på 8,17 millioner kroner, hvor åtte millioner foreslås at skal utbetales som utbytte. Mottaker av disse pengene er den franske eneeieren Louis Vuitton Malletier.

Økt konkurranse
Shoppingglade nordmenn kan nå også se frem til flere luksusbutikker i Oslo.

I begynnelsen av august åpner Gucci i Nedre Slottsgate, mens de velrenommerte motehusene Marc by Marc Jacobs og Bottega Veneta skal etter sigende åpne dørene i september - bare et steinkast unna der de allerede etablerte luksusprodusentene, Mulberry og Louis Vuitton, har sine utsalgssteder.

- Vi snakker med flere designhus. Jeg kan ikke spesifikt gå inn på hvilke det er, men jeg kan avsløre at vi har flere som er veldig interesserte og man kan forvente at det kommer en del nye designbutikker i løpet av 2014, sa motedirektør Mari Hektoen, i Søylen Eiendom, nylig til Nettavisen NA24.

Les mer: Hemmeligholder nye luksusbutikker i Oslo

For å holde til i det eksklusive området av hovestaden betalte selskapet en husleie inkludert felleskostnader på 2,78 millioner kroner.

Luksuskonsernet LVMH eier i tillegg til Louis Vuitton også merker som Dior, Fendi, Celine, Kenzo og Pucci.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus