NA24.no

Solheim til Sri Lanka

Sist oppdatert:
Utviklingsmininster Erik Solheim vil besøke Sri Lanka i slutten av januar. Europeiske våpenhvileobservatører advarer mot faren for borgerkrig i landet.

Solheim vil møte representanter for begge sider i konflikten i perioden 23. til 26. januar, melder den norske ambassaden på Sri Lanka på sine hjemmesider.

- Jeg er dypt bekymret over den økte volden i Sri Lanka den siste tiden, sier Solheim ifølge en uttalelse på ambassadens hjemmesider.

- For å hindre volden i å øke ytterligere haster det å få partene til å sette seg ned sammen for å diskutere hvordan man kan sikre at våpenhvileavtalen overholdes og at fredsprosessen kan fremmes.

45 regjeringssoldater har blitt drept denne måneden i angrep Tamiltigrene har fått skulden for. Regjeringen hevder å ha tatt livet av sju geriljasoldater i samme tidsrom.

Solheim hjalp til å få i stand våpenhvileavtalen på Sri Lanka i februar 2002.

Tidligere har det blitt meldt at den srilankiske utenriksministeren skulle ha sagt at Solheim var uønsket som fredsmekler, fordi Solheim har fått ord på seg for å være partisk i forhold til Tamiltigrene.

Ifølge meldingen på hjemmesiden til den norske ambassaden på Sri Lanka er den regjeringen i landet som har bedt Norge å videreføre sin rolle som fredsmekler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere