NA24.no

Solhjell kan avgjøre Ikeas skjebne

Foto: NTB Scanpix/Google Maps
Sist oppdatert:
Krangelen om et nytt varehus når nye høyder.

Mandag utsatte fylkesutvalget behandlingen av saken om plasseringen av et nytt IKEA-varehus i Vestby.

- Saken måtte utsettes på grunn av en vurdering av min habilitet, sier fylkesordfører Nils Aage Jegstad til Nettavisen NA24.

Krevd fjernet

Jegstads habilitet måtte opp til vurdering etter at flere grunneierne krevde fylkesordfører Jegstad fjernet fra saken.

Les mer: Full krig om nytt IKEA-hus

- Dette er sammenblandinger som ikke er riktig. Jeg har aldri foreslått nabotomten til Jegstad-gården. Mitt alternativet er lenger sør på Delijordet, sier fylkesordføreren.

Etter en vurderingen konkluderte fylkesadvokaten med at Jegstad er habil.

- Trafikken i området er allerede et problem i dag. Derfor skal Statens veivesen være med på befaringen den 4. mars. Dette er en sak som får store konsekvenser for Vestby sentrum. Vårt instrument for å komme i dialog med kommune og utbygger er dessverre innsigelse, fortsetter han til Nettavisen NA24.

Kø av innsigelser

Fylkesutvalget skal behandle saken den 11. mars, men det er lite som tyder på at saken blir avgjort der. Saken havner etter all sannsynlighet hos miljøvernminister Bård Vegar Solhjell sitt departement. Et nytt IKEA-hus på Delijordet er ikke forenlig med nasjonal klima- og jordvernpolitikk, skriver Fylkesmannen i sin innsigelse.

(Saken fortsetter under bildet.)

På toppen av dette etterlyser Statens vegvesen en bedre konsekvensutredning ved trafikksituasjonen i området. Motgangen til tross, møbelgiganten er avventende til utfallet.

- Delijordet er vårt beste alternativt, så vi får komme tilbake til alternativer dersom det området skrinlegges, sier Kristian Willanger, kommunikasjonsrådgiver i IKEA til Nettavisen NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere