NA24.no

Solid børsuke

Sist oppdatert:
Optimismen lever i beste velgående på Oslo Børs. Men Storebrand fikk seg en smekk.

Til tross for en liten dipp ned i går har det vært en meget sterk uke på børsen i Oslo.

NA24 – din næringslivsavis

Hovedindeksen endte opp 0,82 prosent til 282,29 poeng fredag. Samlet sett steg den solide 8 prosent denne uken.

Det siste døgnet har spesielt meget positive uttalelser fra den anerkjente finansprofessoren Nouriel Roubini, som har økenavnet Dr. Doom, vært med på å trekke investorenes humør oppover på børsene.

Følg verdens aksjemarkeder her

Roubini holdt nemlig en tale der han proklamerte at det verste nå er over og at resesjonen vil være over innen årets utløp. Professoren ble i sin tid verdenskjent for nettopp å spå finanskrisen før den inntraff. Det sendte både amerikanske og asiatiske børser opp i går kveld og i natt.

Storebrand ute med tall
I Oslo har Storebrand lagt frem tall for andre kvartal. Forsikringskonsernet skuffet analytikerne med sine resultater, og aksjen sendes ned i åpningen.

Selskapet kunne melde om et konsernresultat på 505 millioner kroner, en kraftig forbedring fra samme kvartal i fjor da selskapet dro inn 193 millioner kroner. Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av TDN Finans forventet et konsernresultat på 594 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 413 millioner kroner, fra 58 millioner kroner samme periode året før. Her var det på forhånd ventet 507 millioner kroner. Tallene for 2009 inkluderer oppkjøpet av det svenske livsforsikringsselskapet SPP.

Aksjen står i 28,50 kroner med en nedgang på 4,68 prosent fredag ettermiddag.

Oljen stiger mye
Oppgangen i oljemarkedet fortsetter. Fredag formiddag omsettes kontrakten på nordsjøolje for 64,84 dollar fatet. Dette innebærer et prisbyks på 3,08 prosent.

StatoilHydro gikk opp 0,86 prosent til 126,99 kroner.

Videre sank Yara 1,86 prosent til 179,53 kroner, men Hydro steg spreke 3,46 prosent til 30,78 kroner.

Tandberg hadde en ny god dag og steg 2,75 prosent.

Et annet lyspunkt var Godtech som dunket opp hele 12,24 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere