NA24.no

Solid fra bankkjempen

Sist oppdatert:
Overrasker markedet med godt resultat - den internasjonale uroen til tross.

DnB Nor overrasker markedet positivt med andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

DnB Nors driftsresultat før nedskrivninger og skatt ble 4,6 milliarder kroner i andre kvartal, en fremgang på nær 600 millioner kroner i forhold til tilsvarende periode i fjor.

- Tilfredsstillende
- Vi er godt fornøyde med resultatet, ikke minst når vi tar hensyn til den finansuroen vi opplever internasjonalt. Vår utlånsportefølje har høy kvalitet, og nedskrivningene på utlån er lave. DnB NOR har et tilfredsstillende kapitalgrunnlag og god tilgang på likviditet, sier konsernsjef Rune Bjerke.

Resultatfremgangen skyldes sterk vekst i utlån og solid utvikling i andre driftsinntekter, inkludert verdiøkning på verdipapirporteføljen.

Bankkonsernet kan vise til en rentenetto på 5.016 millioner kroner. Her ventet analytikerne ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans, nettorenteinntekter på 5.072 millioner kroner.

LES MER: Stor tro på Dnb Nor

Resultat før skatt endte på 4.363 millioner kroner, mot 3.919 millioner kroner i samme periode i fjor. Her ventet analytikerne et resultat på 3.998 millioner kroner.

Opprettholder ambisjonene
Uroen i de internasjonale finansmarkedene har ført til økte kredittrisikomarginer og dermed redusert verdi på konsernets obligasjonsportefølje i de fire forutgående kvartalene. Verdiene gjenvinnes over obligasjonenes resterende løpetid, og i andre kvartal inntektsførte DnB Nor 331 millioner kroner som følge av kursendringer på obligasjonsporteføljene.

- Verdigjenvinningen er i samsvar med det vi tidligere har kommunisert, men det betyr kke at uroen i finansmarkedene er over. Vi ser at det fortsatt er vanskelige tider internasjonalt. Like fullt viser regnskapet at vår underliggende drift er meget solid, og basert på situasjonen ved utgangen av andre kvartal opprettholdes ambisjonen om et resultat før nedskrivninger og skatt i 2008 på linje med fjoråret og 20 milliarder kroner i 2010, sier Bjerke.

- Kostnadsprogrammet, som tidligere kommunisert, følger planene og er utvidet fra én til 1,4 milliarder kroner med full effekt fra slutten av 2010, sier Bjerke.

Sterk vekst i inntekter og utlån
Inntektene i kvartalet økte med 14 prosent sammenlignet med året før. Forretningsområdene hadde gjennomgående en god utvikling og tok nye initiativ for å styrke virksomheten fremover. Konsernets diversifiserte virksomhet ga inntektsvekst som motvirket svingningene i finansmarkedene.

Samlede utlån økte med nær tjue prosent og passerte 1.000 milliarder kroner i løpet av kvartalet. Veksten var et resultat av flere mindre oppkjøp, generell vekst i den internasjonale bedriftsmarkedsporteføljen og vekst i personmarkedet i Norge.

- Utviklingen i våre markeder er fortsatt god, men vi venter at veksten i kredittetterspørselen vil avta i kommende kvartaler. Nedskrivninger og mislighold ligger stadig på et lavt nivå. DnB NOR har et godt utgangspunkt for de nærmeste årene, sier Bjerke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere