NA24.no

Solid fra Orkla

Overgikk forventningene i andre kvartal.

Orkla hadde et resultat før skatt på 2.498 millioner kroner i andre kvartal. Det er en nedgang fra 3.053 millioner kroner i samme kvartal året før. Driftsresultet før avskrivninger (EBITA) havnet på 1.230 milioner kroner, som er en oppgang fra 1.194 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er tilfreds med lønnsomhetsutviklingen i andre kvartal, og industrivirksomheten har samlet sett et godt resultat. Vi forventer imidlertid fortsatt utfordrende markedsforhold fremover, sier konsernsjef Dag J. Opedal.

Kvartalsrapporten fra industrikonglomeratet er bedre enn analytikernes forventninger. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans ventet analytikerne et resultat før skatt på 2.584 millioner kroner og et drifsresultat avskrivninger (EBITA) på 1.042 millioner kroner.

Driftsinntektene økte til 17.569 millioner kroner mot 14.049 millioner kroner i andre kvartal i 2007. Analytikerne hadde ventet driftsinntekter på 17.079 millioner kroner.

Konsolideringen av Alcoas profilvirksomhet i Orkla Aluminium Solutions forklarer en stor del av inntektsveksten da denne virksomheten inngår i tallene fra og med tredje kvartal i fjor, melder Orkla i rapporten.

- Underliggende var det imidlertid fremgang for alle forretningsområdene innen industrivirksomheten. Den norske kronen har i første halvår 2008 vært vesentlig sterkere enn i fjor, spesielt målt mot dollar USD, men også mot eurorelaterte valutaer. Dette har medført en negativ valutaomregningseffekt som påvirker driftsinntektene med -1.347 mill. kroner så langt i 2008 og -637 mill. kroner i 2. kvartal.

Utfordrende markeder
- Det forventes fortsatt uro og usikkerhet i de internasjonale finansmarkedene. Sammen med stabilt svake konjunkturer i USA og klare tegn til lavere vekst i viktige europeiske land gir dette et mer negativt makrobilde enn ved inngangen til året, skriver Orkla i presentasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere