*Nettavisen* Økonomi.

Solid fra Røkkes fisk

Aker Seafood leverer et sterkt resultat for fjerde kvartal.

Mandag morgen var Kjell Inge Røkkes Aker Seafood ute med sine tall for de tre siste månedene av 2006.

NA24 - din næringslivsavis

Aker Seafood har lagt frem et resultat før skatt på 67 millioner kroner i fjerde kvartal. Det er en betydelig økning fra et underskudd før skatt på 1 million kroner i samme periode året før. Driftsinntektene endte på 587 millioner kroner mot 537 millioner kroner i fjerde kvartal 2005.

Driftsresultat før avskrivninger ble på 96 millioner kroner mot 33 millioner kroner i fjerde kvartal året før. Det ordinære driftsresultatet ble på 79 millioner kroner i fjerde kvartal 2006 mot 11 millioner kroner i samme kvartal året før.

Med i resultatet er et suksesshonorar på 40 millioner kroner Aker Seafood fikk i forbindelse med etableringen av Aker Biomarine.

- Vi ser lyst på utviklingen og veksten i markedet. Samtidig som vi opplever økt etterspørsel i markedet etter produktene våre, ser vi stigende hvitfiskpriser som er med på å gi selskapet økt omsetning og EBITDA innen alle forretningsområder - både i kvartalet og i året som helhet, sier konsernsjef Yngve Myhre i Aker Seafoods.

- I forretningsområdet Foredling Norge har Aker Seafoods, for første gang i historien, bedre resultater i andre halvår enn i første halvår. Strukturering av flåten og utjevnet drift gjennom året er en viktig årsak til denne fremgangen, legger Myhre til.

Som en følge av økende etterspørsel etter sjømatprodukter fra kvalitetsbevisste kunder og ytterligere forbedret produktmiks, venter Aker Seafoods fortsatt økende verdiskaping for hvitfiskprodukter i 2007. Selskapet foretar ytterligere strategiske grep for å møte den økte etterspørselen, og inngikk i fjerde kvartal avtale om kjøp av en trålerkvote i Finnmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.