Solid oppgang i Asia

Høy aktivitet og fokus på gode nyheter sendte aksjene i Asia og USA opp.

15.06.06 08:43

De asiatiske aksjene fortsatte oppgangen torsdag morgen etter en rekke analyser hever og anbefale kjøp av viktige selskaper som BHP Billiton og Mitsubishi. De utenlandske meglerhusene sto også for mye av kjøpeaktiviteten og var for første gang nettokjøpere på over to uker.

NA24 - din næringslivsavis.

- Vi har hatt en korreksjon og aksjer ser nå ganske så fornuftige ut igjen, sier sjefen for australske aksjer Rohan Walsh i Invesco Asset Management til Bloomberg News.

- Vi vil begynne å se en generell bedring i markedene ganske snart, avslutter Walsh videre.

Det brede indeksen Morgan Stanley Capital International Asia Pacific som måler over 1.000 I 14 markeder ble løftet 0,7 prosent til 117,71 poeng og har nå steget 1,3 prosent fra bunnen for to dager siden.

Den brede japanske Topix-indeksen var torsdag morgen opp 1,1 prosent, mens den mer kjente Nikkei 225 aksjeindeksen klatret 0,9 prosent 14.438,70 poeng. I Japan var det særlig bankaksjene sammen med brikkeprodusentene som sto for den solide oppturen.

De råvareavhengige aksjene fikk også en god dag i Asia og flere av de største metall og andre råvareselskapene steg etter at investorene igjen ville satse på råvare aksjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.