NA24.no

Solid opptur på Wall Street

Friske takter på de amerikanske børsene torsdag.

Etter en humpete åpning vendte de toneangivende indeksene opp noen minutter etter klokken 11 amerikansk tid. Deretter lå indeksene stabilt rundt en prosent i pluss resten av handledagen.

Dow Jones-indeksen la på seg 1,05 prosent til 10.144,19, den bredere S&P 500 sluttet opp 0,97 prosent til 1.078, mens Nasdaq endte opp 1,38 prosent til 2.177,41.

Situasjonen i Hellas var det viktigste temaet på Herman van Rompuys første EU-toppmøte som president for Det europeiske rådet torsdag. Han uttalte etter møtet at landene i euroområdet vil ty til besluttsom og koordinert handling hvis det er nødvendig for å sikre den finansielle stabiliteten i euroområdet som helhet. Uttalelsen bidro til å forsterke oppgangen på Wall Street.

Antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd falt i forrige uke til 440.000. Det tilsvarer en nedgang på 43.000 fra det reviderte antallet uken i forveien på 483.000.

Les her hos StockLink iMarkedet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere