NA24.no

Solid vekst for Synnøve

Foto: Ingvill Eriksen
Flere nye oster og økt juicesalg gir resultathopp.

Tine-utfordreren Synnøve Finden kan vise til vekst på topplinjen, og bedring på driften etter første kvartal. Ost og juice får mye av æren for oppgangen.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Før skatt falt derimot resultatet til 14,1 millioner kroner fra 17 millioner kroner i første kvartal 2008. Fjorårsresultatet inkluderer en engangserstatning på grunn av for høy melkepris. Justert for dette er resultatet før skatt bedret med 14 millioner kroner.

Synnøve Finden fikk i første kvartal 2008 en engangserstatning fra Statens landbruksforvaltning 11,4 millioner kroner på grunn feil avregnet melkepris. Renteinntekten på denne erstatningen er på 5,5 millioner kroner som ble bokført i løpet av de tre første månedene i fjor.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) steg til 25 millioner kroner fra 24,3 millioner kroner, og 12,9 millioner kroner justert for erstatningen.

Driftsinntektene økte til 264,5 millioner kroner fra 214,7 millioner kroner, og selskapet melder at nylanseringer av oster og økt juicesalg har bidratt til veksten.

- Underliggende drift er god og lønnsom. Vi fortsetter arbeidet med å effektivisere organisasjonen, både i produksjonen og administrasjonen. Ikke minst har vi kommet langt når det gjelder å strømlinjeforme produksjonsanlegget i Alvdal, kommenterer administrerende direktør Thorbjørn Graarud.

Selskapet opplyser i resultatpresentasjonen at styret og ledelsen i Synnøve Finden vurderer ulike strategiske veivalg for fremtiden.

- Vi er moden for sterkere vekst, enten det skjer på egen kjøl, via oppkjøp eller i samarbeid med andre selskaper. Selskapet er i en finansiell og markedsmessig posisjon som gir betydelig fleksibilitet. Denne fleksibiliteten skal vi bruke til å legge grunnlaget for et vesentlig større og sterkere Synnøve Finden, kommenterer administrerende direktør Thorbjørn Graarud.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere