*Nettavisen* Økonomi.

Solide børser i USA

Foto: (Scanpix)

Aksjemarkedet stiger videre etter at selskapenes resultater ligger over forventningene til analytikerne.

14.05.07 16:20

Industriindeksen Dow Jones blir løftet 0,38 prosent til 13.379,20 poeng og har med det retning mot nye rekorder. S&P 500-indeksen stiger 0,27 prosent til 1.509,99 poeng. Nasdaq-indeksen er opp 0,26 prosent til 2.588,71 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatveksten til de amerikanske selskapene var over 10 prosent for 19. kvartal på rad, viser en gjennomgang foretatt av Bloomberg News. Store selskaper som MasterCard, Hewlett-Packard og Prudential Financial var blant de som overrasket analytikerne mest.

De fleste storvekterne har levert sitt resultat for første kvartal og så langt har selskapene notert på S&P 500-indeksen levert resultater som ligger 13 prosent høyere. Sist gang resultatveksten var under 10 prosent var i andre kvartal 2002.

Svak dollar har gjort amerikanske varer og tjenester mer attraktive for internasjonale selskaper. Samtidig har de amerikanske konsumentene fortsatt å bruke penger.

Bekymringen for at svake boligsalg og mislighold av lån med høy risiko (Subprime) vil slå negativt ut på selskapenes resultater, har avtatt.

Det amerikansk investeringsfondet Cerberus Capital Management spytter inn 7,4 milliarder dollar, tilsvarende 44,5 milliarder kroner, i bilprodusenten Chrysler. Til gjengjeld får de 80,1 prosent av den tidligere amerikanske stoltheten.

I den amerikanske handelen har frontkontraktene på referanseoljen WTI til 62,82 dollar ved råvarebørsen i New York.

USA vil vente til etter kjøresesongen før de kjøper mer olje til de strategiske lagrene, sier den amerikanske energiministeren Samuel Bodman, ifølge Dow Jones Newswire.

Det var under den toårige ministermøtet for det internasjonale energibyrået at uttalelsene falt. Bodman sa at USA har en kontantbeholdning, rundt 600-700 millioner dollar, som skal benyttes til å kjøpe olje, men at de vil vente til utgangen av kjøresesongen før de vil bla opp for oljen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.