NA24.no

Solkjempen må på pengejakt

Sist oppdatert:
REC må hente milliarder i gjelds- og i aksjemarkedet.

REC melder tirsdag morgen at selskapet henter inn penger i markedet. Det er ikke småpenger selskapet er ute å henter inn.

NA24 - din næringslivsavis

Det har i lengre tid vært spekulert i om selskapet måtte gjøre dette - i dag kom altså bekreftelsen.

Hovedaksjonærene er med
Selskapet skal hente fire milliarder i en emisjon, som allerede er fullt garantert. Hovedaksjonærene i REC, Orkla/Elkem og Hafslund har garantert for sin del av aksjene, samtidig som andre aksjonærer, deriblant Folketrygdfondet, også er med.

- Alle de største aksjonærene har stilt seg bak dette, sier IR-sjef Jon André Løkke i REC til NA24.

Tilsammen har 60 prosent av aksjonærene garantert for emisjonen. DnB Nor Markets har fått ansvaret for emisjonen, sammen med Nordea, ABN AMRO og BNP Paribas.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Obligasjonslån
Samtidig skal selskapet hente inn mellom tre og fem milliarder i et obligasjonslån. Her er det DnB Nor Markets, Nordea og SEB som er tilretteleggere. Allerede har selskapet garantert for tre milliarder av gjelden, men det kan bli at så mye som 5 milliarder av gjelden blir lagt ut.

I meldingen fremgår det at også lånebetingelsene vil bli endret etter at restruktureringen av gjeld er kommet på plass. Løkke sier til NA24 at betingelsene er etter vanlig markedsnivå. De er altså høyere enn i 2006.

- Var dere presset til å gjøre dette nå?

- Absolutt ikke. Dette gjøres mer som en buffer i disse usikre tidene, sier Løkke til NA24.

REC-sjef Ole Enger skriver i meldingen at kontakt med selskapets aksjonærer har indikert at eierne støtter opp under at selskapet tar handling for å sikre den langsiktige, finansielle fleksibiliteten.

- Gjennom ny egenkapital og kraftig bedrede kredittlinjer har vi tatt de nødvendige steg for å sikre den langsiktige finansieringen av vårt langsiktige investeringsprogram og samtidig sikret et fundament for å utvikle potensielle muligheter i en voksende industri, fortsetter Enger.

Selskapet må formelt behandle emisjonen på en ekstraordinær generalforsamling som finner sted 5.juni.

Markedet sender selskapet opp 5,74 prosent til 68 kroner på Oslo Børs.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere