Solkjør på børsen

Det meste dreier seg om verdens største børsnotering på Oslo Børs.

09.05.06 09:58

Det har vært enorm interesse rundt verdens største børsnotering den siste tiden. Solargiganten Renewable Energy Corporation (REC) stakk rett til værs etter at den ble tatt opp til handel denne dagen. Aksjen topper listen over de mest omsatte selskapene på Oslo Børs og er samtidig dagens vinner med en oppgang på hele 15,78 prosent til 110 kroner.

Tegningskursen endte på 95 kroner og emisjonen ble 15 ganger overtegnet i forbindelse med børsnotering. Åpningskursen ble på 110 kroner og etter noe få strakser var aksjekursen oppe i 113 kroner. Det tilsvarer en verdistigning på hele 18,95 prosent. Omsetningen i aksjen er også enorm, og etter et drøyt kvarter med handel har verdier for over 1 milliard kroner byttet eiere.

Det er også stor interesse for RECs storeier Orkla i forbindelse med noteringen. Aksjen stiger 0,43 prosent, og er den nest mest omsatte aksjen på Oslo Børs så langt.

Oljeaksjene med Norsk Hydro og Statoil må finne seg i å komme litt i skyggen av soleventyret denne dagen. Oljeprisen holder seg tirsdag morgen over 70 dollar fatet og bidrar til at oljeaksjene stiger noe igjen. Hovedindeksen er opp 1,04 prosent til 424,43 poeng.

Norsk Hydro er opp 1,17 prosent til 951,50 kroner og Statoil stiger 1 prosent til 203 kroner.

DNO som la frem tall for første kvartal i dag faller 2,40 prosent til 61 kroner. Selskapet leverte under forventningene på både driften og resultat før og etter skatt. Det var spesielt kostnadsføringen i forbindelse med selskapet prosjekter ved Jaguar-feltet og Hummer-feltet som dro ned inntrykket.

Altinex ligger nest øverst på vinnerlisten med en oppgang på 8,08 prosent. Selskapet meldte fredag at de kommer til å levere langt bedre omsetning grunnet kjøpet av Brage feltet.

Birdstep følger etter med en oppgang på 6,77 prosent.

Ellers leverte selskapet på linje med forventningen. Reserveanslagene økte med 40 prosent, mens produksjonen økte med 20 prosent.

Captura er den største taperen og faller 5,83 prosent. Selskapet kunne vise til en bedring i resultatet. Tandberg Television følger etter med en nedgang på 2,78 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag