Solskjær skaper oddsfeber

DRØMMEJOBB: Vikaren Ole Gunnar Solskjær blir mer og mer aktuell som permanent sjef på Old Trafford.

DRØMMEJOBB: Vikaren Ole Gunnar Solskjær blir mer og mer aktuell som permanent sjef på Old Trafford. Foto: Jon Super (AP)

Interessen for fotballtipping har eksplodert etter at Ole Gunnar Solskjær tok over det heteste setet i fotballverdenen.

19.01.19 16:59

Spillselskaper med tilbud for nordmenn melder i tur og orden om rekordinteresse for Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjær erstattet José Mourinho som manager. Storklubben var en tabellmessig middelhavsfarer før jul, men seks kamper med nordmannen i sjefstolen har gjort noe med humøret: Nå har United los på en viktig topp fire-plassering, og i fansens aller våteste drømmer står et Champions League-trofé og skinner der fremme.

Enorm interesse for spill

Solskjær-feberen kan leses av direkte i ordrebøkene til de som tilbyr pengespill på fotball. De er smekkfulle.

- Antallet satte oddsspill på United-seier har økt med 24 prosent på Ole Gunnar Solskjærs første fem kamper i Premier League. Omsetningen på United-kampene er opp 37 prosent sammenlignet med Mourinhos periode, viser tall Nettavisen Økonomi har innhentet fra den største internasjonale aktøren i det norske spillmarkedet, Unibet.

Norges eneste spillselskap Norsk Tipping merket effekten direkte før jul.

- De tre første kampene Solskjær var manager var våre tre mest omsatte i desember, forteller Ole Morten Bratberg i Norsk Tipping til Nettavisen Sportspill.

Gigantmatchen kan gi rekord

Solskjær har vunnet alle sine seks kamper som manager, og det er rekord. Coolbets Mikael Mellqvist har øynene stivt rettet mot 24. februar i kalenderen, dagen da et av fotballverdenens største dramaer utspiller seg. Manchester United tar imot erkefienden Liverpool hjemme på Old Trafford. Da kan spillrekorder ryke.

- Samtlige kamper med Ole Gunnar Solskjær som manager er blant de de kampene med størst omsetning hos oss denne sesongen. Det er ekstremt. Når de to klubbene med størst fanbase i Norge barker sammen, lukter det ny rekord, sier Mellquist.

Spillselskapene gleder seg over høyere omsetning og nye kunder, men Solskjærs suksess har gitt dem en resultatmessig overraskelse.

De fire første kampene ble vunnet med mer enn ett mål, og spillselskapene hadde – grunnet Uniteds dårlige sesong – høye odds for dette. Seiersrekken med mange mål har gitt et negativt resultat på United-kampene isolert.

Bolig solgt for rekordpris i Oslo - se den her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag