Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær-suksessen: SAS åpner flere ruter til Manchester

Kraftig økt etterpørsel gir flere fly til fotballbyen.

For en snau uke siden kunne Nettavisen.Økonomi fortelle om eksplosiv vekst i turisttrafikken fra Norge til Manchester. Nå svarer vårt største flyselskap med å sette opp flere fly.

Onsdag morgen spurte vi SAS' toppleder i Norge, finansdirektør Torbjørn Wist, om selskapet vil respondere på økt etterspørsel. Senere på dagen var han selv i Stockholm og fikk vite at planene alt var lagt:

- Vi kommer til å øke vår investering i Manchester-markedet betraktelig. Fra april av går vi fra åtte til til frekvenser i uken på Oslo-Manchester, med større fly. Det gir en kapasitetsøkning på omtrent 30 prosent og konsoliderer vår stilling som ledende aktør mellom Norge og Manchester. Dette håper vi vil være til glede for både Manchester United og Liverpool supportere, sier Wist til Nettavisen.Økonomi i dag.

Les også

Salget av flybilletter tredoblet med Solskjær

Kraftig etterspørselsvekst

Prisene på både fly og hotell har steget med opp mot 50 prosent, kunne reisebyrået Berg-Hansen opplyse.

- Vi merker stor etterspørsel etter reiser til Manchester. Når vi ser på periodene november-februar 2017/18 sammenlignet med 2018/19, så ser vi en prisøkning på hele 50 prosent (snittpriser Oslo-Manchester-Oslo, inkludert skatter, red.anm), sa Anette M. Koefoed, kommunikasjonsdirektør i Berg-Hansen.

Det er ikke bare Manchester United-supportere som booker disse reisene. Serieleder Liverpool som holder til er en snau times togtur unna. Trykket er derfor stort fra norske supportere.

- De alle fleste som skal på Liverpool-kamp, flyr til Manchester. I tillegg har vi vært litt uheldige denne sesongen med at begge lagene ofte har hatt hjemmekamp samtidig, sa Pål Chr. Møller, formann i Liverpool F.C. Supporters' Club Norway, til Nettavisen.

Les også

Test av matpriser: Rema 1000 slår kraftig tilbake

- Det er mange fotballsupportere

- Det blir en større flytype. Dette er en klar respons på etterspørselen som har tiltatt på denne ruten. Vi flyr daglig , men nå øker vi fra åtte til ti frekvenser, sier kommunikasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen til Nettavisen.Økonomi torsdag.

- Vi ser jo at det er økt etterspørselen rundt helgene. Og vi erfarer vel at det er mange fotballsupportere på disse flyene, sier Johansen.

Nettavisen har vært i kontakt med Norwegian for å høre om også de setter opp flere Manchester-fly. Også de åpner for dette.

- Vi vurderer å øke antall avganger mellom Oslo og Manchester på grunn av økt etterspørsel, sier Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonssjef i Norwegian, til Nettavisen.


Les også

Gjeldseksplosjon hos husholdningene

Kommentarer til denne saken