NA24.no

Solskjær-vennen som går glipp av millioner

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mens Røkke og Solskjær har skværet opp, er det personer i kullisene som sitter igjen med Svarte-Per.

Jim Solbakken er fotballagent og en av Ole Gunnar Solskjærs beste venner. Etter det NA24 erfarer, spilte han en nøkkelrolle i Solskjærs kontakt med Aston Villa.

Da Molde-treneren besøkte Birmingham og Aston Villa for snart en uke siden, var Solbakken ved hans side. Da Solskjær møtte Røkke for hjemmemiddag tirsdag kveld, var det Solbakken som var sjåfør.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Å ha en av sine beste venner plassert i en av verdens største klubber er mye mer inntektsbringende enn å ha Solskjær i Molde.

Kunne tjent millioner
Mens Aston Villa-eier, Randy Lerner, har åpnet opp spillerkjøp i 100-millionersklassen, ble Solskjær lovet nye 10 millioner av Røkke.

En spillerovergang til en engelsk klubb, vil lett kunne gi en spilleragent en kommisjon på mellom 5 og 10 millioner kroner.

- Hva er typisk kommisjon for en fotballagent?

- Tidligere var det opp mot 10 prosent, men de siste årene har det nærmet seg fem prosent, sier fotballagent og advokat Gunnar Martin Kjenner til NA24.

- Og den kommisjonen gjelder både overgangssummer og spillerlønninger?

- Ja, men det er viktig å presisere at en agent kan kun representere en av partene, enten spilleren eller klubben, sier Kjenner.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Mer gunstig med Solskjær i Villa
At en spiller tjener mellom 20 til 30 millioner kroner i Premier League, er ikke uvanlig, og en kontraktslengde på opp mot fem år likeså.

- Det betyr glatt at Solbakken på én handel vil kunne inkassere mellom 5 og 10 millioner kroner?

- Stemmer det, sier Kjenner.

- Solbakken og Solskjær har jo en meget tett relasjon, og managere handler jo mest med agenter de stoler på, sier Kjenner.

- For Solbakken er det selvfølgelig mer gunstig at Solskjær er manager i Aston Villa enn i Molde, fortsetter Kjenner.

- Så Solbakken er den store taperen her?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, men det er helt klart at inntektene ville være mye større for Solbakkens del, hvis Solskjær var i Aston Villa kontra Molde, sier Kjenner.

Sa opp jobben for Solskjær
Jim Solbakken spilte i sin tid sammen med Ole Gunnar Solskjær i Clausenengen like utenfor Kristiansund.

I 2000 sa Solbakken opp jobben sin i Nordsjøen for å Ole Gunnar Solskjær med tilværelsen som profesjonell fotballspiller.

Sammen startet de selskapet Dynamic Solutions, som skulle, i tillegg til å drive med fotballagentvirksomhet, være aktiv på eventsfronten, blant annet med turer til Manchester for å se United spille.

Jim Solbakken har de siste årene vært involvert i en rekke overganger mellom Norge og Manchester United. Da Anders Lindegaard ble solgt til United i 2010, var det den sjette overgangen mellom Norge og Old Trafford som Solbakken var involvert i, ifølge BT.

Det sies at Jim Solbakken er den eneste agenten som alltid er ønsket på Carrington, der Manchester United trener, og at han er venn med Sir Alex Ferguson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere