*Nettavisen* Økonomi.

Solstad forsøker en gang til

Solstad Offshore har kjøpt tilbake et nybygg som gikk med i konkursen ved Karmsund-verft.

Det er klart etter at Solstad Offshore ASA har fremforhandlet en avtale med Sparebank 1 SR-bank og GIEK som overtok nybygget i kjølvannet av konkursen ved verftet Karmsund Maritime Services i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Solstad Offshore har inngått en avtale med Ulstein Verft for ferdigstilling av det store ankerhåndteringsfartøyet. Fartøyet forventes levert mars 2010 med en kostpris på 680 millioner kroner. Det er omkring et år etter den opprinnelige leveringsplanen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det er videre inngått avtale om finansiering av skipet med Sparebank 1 SR-Bank, som agent for lånet. Lånefinansieringen utgjør rundt 90prosent av skipets kostpris og vil ved opptrekk bestå av to lån på henholdsvis 80 prosent og 10 prosent (toppfinansiering) av kostprisen.

Betaling av egenkapital samt opptrekk av langtidsfinansiering skjer ved overlevering av ferdigstilt skip.

Skipet er av VS 490 design og ble opprinnelig utviklet i nært samarbeid med SOFF. Det har 28.000 hestekrefter, omkring 300 tonn bollard pull, lugarkapasitet til 60 personer og vil ifølge Solstad egne seg svært godt for ankerhåndteringsoperasjoner på dypt vann.

- Solstad har forventninger om at dypvannsmarkedet vil utvikle seg positivt i årene fremover og vil med denne kontraheringen styrke sin posisjon i dette segmentet ytterligere, skriver selskapet i en kommentar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag