NA24.no

Solstadkontrakt i Australia

Et datterselskap til Solstad Offshore har sikret seg en offshorekontrakt på over 500 mill i Australia.

NorCE Offshore, et heleid datterselskap av Nor Offshore Ltd i Singapore, hvor Solstad Offshore ASA har en eierandel på 50 prosent, har inngått en femårskontrakt med Woodside Energy Ltd for støtte av Woodsides IMR operasjoner i Australia.

NA24 - din næringslivsavis.

Kontrakten innebærer også to årlige opsjoner, ifølge en børsmelding.

Arbeidet vil bli utført i samarbeid med i-Tech 7 som er en del av Subsea 7-gruppen. Verdien av kontrakten for Nor Offshore er på ca. 122 millioner australske dollar, vel 585 millioner norske kroner.

NorCE vil bistå med å operere skipet, samt støtte i forbindelse med IMR og undervannsinstallasjoner. i-Tech 7 vil ha ansvaret for selve ROV-operasjonene, i tillegg til ingeniørtjenester under vann. Prosjektet vil bli ledet fra et felles kontor i Perth, Australia.

Offshorearbeidet vil bli gjennomført ved hjelp av CSV `Nor Vision`. Skipet, som er under bygging i Singapore, vil bli utrustet for oppdraget under ferdigstillelsen og forventes overlevert fra verftet tidlig i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere