NA24.no

Solveig giftet seg med skilt mann - mistet jobben

Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Solveig Algrøys (29) liv er i misjonen, men da hun valgte en fraskilt mann, raknet mange bånd.

– Jeg har følt meg som en forbryter, sier Solveig Algrøy (29) til BA.

Torsdag la hun ut sin historie om hvordan hun har blitt skviset ut av misjonen fordi hun skal gifte seg med en som har vært gift før, offentlig på Facebook.

Hele livet har hun viet i de kristne kretser, da særlig i Norsk Luthersk misjonssamband (NLM) og Indremisjonen. De siste årene som musikklærer på Bildøy bibelskole og som programleder i internettkirken i NLMs Norea.

Livet i misjonen var veldig bra – helt til hun traff mannen i sitt liv. Han var skilt og hadde barn fra før.

– Jeg visste jo dette betydde trøbbel. Jeg har sett at ansatte som blir gift på nytt eller gifter seg med fraskilte har mistet jobbene sine. De levde i synd, ble det sagt.

– Jeg stusset på det som ble sagt, men tok aldri kampen den gangen, vedgår hun.

Oppsagt og uønsket
Da hun valgte å fortelle ledelsen ved skolen om den nye kjæresten, fikk hun beskjed om at hvis hun giftet seg med en fraskilt, måtte hun forvente at hun ikke kunne jobbe videre.

– Jeg visste jo det kom til å skje og forstår deres standpunkt, men ble veldig lei meg likevel, sier hun.

I tillegg møtte hun hevede øyenbryn og kommentarer i miljøet hun gikk i. Den livsglade damen gikk i kjelleren, og ble sykemeldt. Midt oppe i dette fikk hun frieriet fra sin kjære.

– Jeg var i lykkerus, men samtidig veldig usikker på fremtiden. Så kom brevet i posten. Jeg ble oppsagt fra bibelskolen av økonomiske grunner ...

– Jeg følte likevel at det ikke var den virkelige grunnen, sier hun.

Det toppet seg da hun tok kontakt med tidligere arbeidsgiver i Løveparken barnehage for å få jobb som assistent. Løveparken er en kristen barnehage, eid av NLM.

– De ville ikke ansette meg. Det var veldig sårt å få høre at jeg ikke var god nok til å ta meg av barn en gang. Da raste livet sammen. For meg er det ikke bare en jobb, men et helt liv som er blitt usikkert, sukker hun.

Etter en del diskusjon fikk vite at hun får fortsette i Norea Mediemisjon.

– De sier de lar meg fortsette mot NLMs prinsipper, sier Algrøy, som dermed sikrer henne halv jobb inntil videre.

Får hatmeldinger
Innlegget på Facebook har høstet enorm respons gjennom debatt og støtteerklæringer. Innboksen til Algrøy flyter over av meldinger.

– Mange, kjente og ukjente, forteller at de selv har opplevd å bli fryst ut av misjonen, sier hun.

– Samtidig har det vært en del hatmeldinger, som «Du kommer til å brenne i helvetet». Det er tungt, sier hun. Nå holder hun seg borte fra Facebook en stund.

Solveig ønsker i all hovedsak å skape en debatt i kristne miljøer.

– Alle mennesker kan feile, men Gud tilgir. Da mener jeg også mennesker bør tilgi, og menighetene må formidle at ikke alt er svart-hvitt. Jeg håper også er at det løsnes litt på retningslinjene for ansatte i forskjellige jobber. Jeg ber jo ikke om å være pastor, påpeker hun.

Hun er utdannet innen musikk og har mye sceneerfaring. Fra høsten er planen å starte opp deltid som frilans musiker, musikk- og sanglærer, toastmaster, underholder og seminarholder.

– Jeg har fått tilbud fra andre misjonsorganisasjoner, men nå må jeg ha en pause fra det nå.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere