NA24.no

Foto: Sverre Viggen (Østlendingen)

Solveig sorterer egg dagen lang - vant 100.000 ved å tippe egg-lyd på P4

«Lyden av Norge» er et svært populært program på P4. Solveig Kjelstad fra Våler vant 100.000 kroner da hun kjente igjen lyden av et kokt egg som blir skallet.

Solveig har i mer enn 30 år jobbet med egg hos Nortura Samvirkekylling i Våler. Hun syntes hun hadde hørt lyden før, men for å være sikker, kokte hun et egg, skallet det og var overbevist, skriver Østlendingen.

- Men det ville ikke hjulpet mye hvis jeg ikke hadde kommet gjennom på telefonen. Plutselig gjorde jeg det. Jeg ble litt forvirret med det samme. Men da de ropte «riktig», ble jeg glad, forteller hun.

Knasende lyd
Lyden av egget som ble rensket for skall gikk i mer enn fem uker uten at noen gjettet riktig.

- Jeg gikk inn på P4 på nettet og kunne se hva som var foreslått i løpet av disse ukene. Knust egg var et forslag, men det var jo galt. Så kokte jeg et egg og rensket det. Da ble jeg helt sikker på at det måtte være løsningen. Og det var det jo, sier Våler-kvinnen som spiser egg til frokost hver helg.

Egentlig var premiesummen 200.000 kroner. Men nye regler gjorde at Solveig kom med som hjelper for en annen kvinne som foreslo feil løsning like før henne.

Da Solveig kom med riktig løsning, betydde det at de to kvinnene delte summen.

- 100.000 kroner er mye penger for meg. De kommer godt med, sier Solveig Kjelstad, som vurderer bilkjøp nå.

Brukte fridagen
Hun har fri fra jobben i eggsorteringen onsdager, og nå brukte hun fridagen til å satse litt ekstra på konkurransen.

- Jeg har riktignok radio på ørene og lytter på P4 på jobben. Men jeg kan ikke fly til telefonen og sitte i den når jeg jobber. Jeg hadde ikke så stort håp om å komme gjennom onsdag heller, men det gikk, sier hun.

I går ble det mange gratulasjoner på jobben. Nå håper hun at den andre vinneren tar kontakt for en prat.

KLIKK PÅ BILDET UNDER: Hør jubelbrølet!

 

Les flere saker i Østlendingen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere