Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Sommerjobber herjer på Finn

Foto: Caroline Roka
Sist oppdatert:
Jakten på ekstrainntekter har begynt for fullt.

«Sommerjobb» er for tiden det mest populære søkeordet på Finns jobbsider, med 45.380 fritekstsøk hittil i mars, melder Finn.

Også i februar var dette det mest brukte søkeordet med 72.206 søk.

- Interessen for disse jobbene er et sikkert vårtegn. Vi pleier å ha en søketopp i mars og april. Generelt kan vi si at det er flere sommerjobb-søk i år enn i fjor. Aktiviteten på jobbsidene totalt øker også. Dette kan blant annet ha sammenheng med at stillingsmarkedet er noe bedre enn på samme tid i 2010, slik at folk opplever at det mer å velge mellom, sier Eirik Bache-Wiig, i meldingen.

Antall publiserte stillinger på Finn jobb økte totalt med 11 prosent i februar, sammenlignet med februar 2010. Antall jobbsurfere har økt med 20 prosent hittil i år, mot samme periode i fjor (unike brukere).

Også hos Manpower er etterspørselen etter sommervikarer ganske lik som i fjor.

- Antall oppdrag ligger mer eller mindre på tilsvarende nivå. Det vi merker er at stillingsmarkedet totalt sett har tatt seg opp, slik at det kan være litt mer utfordrende å finne de rette kandidatene, sier Thor Bendik Weider, konserndirektør i Manpower i meldingen.

- Vi pleier å oppleve en aktivitetstopp rundt påske, både blant kunder og jobbsøkere. Men mange har begynt å lete allerede, og hvis man vil velge på øverste hylle, gjelder det å være tidlig ute, sier Weider, som forteller at det er størst etterspørsel etter ferievikarer innen områder som salg, lager, varehandel, helse og barnehager.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!