*Nettavisen* Økonomi.

Sommerjobber herjer på Finn

Foto: Caroline Roka

Jakten på ekstrainntekter har begynt for fullt.

21.03.11 14:33

«Sommerjobb» er for tiden det mest populære søkeordet på Finns jobbsider, med 45.380 fritekstsøk hittil i mars, melder Finn.

Også i februar var dette det mest brukte søkeordet med 72.206 søk.

- Interessen for disse jobbene er et sikkert vårtegn. Vi pleier å ha en søketopp i mars og april. Generelt kan vi si at det er flere sommerjobb-søk i år enn i fjor. Aktiviteten på jobbsidene totalt øker også. Dette kan blant annet ha sammenheng med at stillingsmarkedet er noe bedre enn på samme tid i 2010, slik at folk opplever at det mer å velge mellom, sier Eirik Bache-Wiig, i meldingen.

Antall publiserte stillinger på Finn jobb økte totalt med 11 prosent i februar, sammenlignet med februar 2010. Antall jobbsurfere har økt med 20 prosent hittil i år, mot samme periode i fjor (unike brukere).

Også hos Manpower er etterspørselen etter sommervikarer ganske lik som i fjor.

- Antall oppdrag ligger mer eller mindre på tilsvarende nivå. Det vi merker er at stillingsmarkedet totalt sett har tatt seg opp, slik at det kan være litt mer utfordrende å finne de rette kandidatene, sier Thor Bendik Weider, konserndirektør i Manpower i meldingen.

- Vi pleier å oppleve en aktivitetstopp rundt påske, både blant kunder og jobbsøkere. Men mange har begynt å lete allerede, og hvis man vil velge på øverste hylle, gjelder det å være tidlig ute, sier Weider, som forteller at det er størst etterspørsel etter ferievikarer innen områder som salg, lager, varehandel, helse og barnehager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag