*Nettavisen* Økonomi.

«Sommertid» flopper

FENGER IKKE: Ida Fladen, Guri Solberg og Gunhild Dahlberg i «Sommertid». Foto: www.rolfie.no

- Vi hadde forhåpninger om høyere seertall.

09.07.14 12:23

Guri Solberg, Gunhild Dahlberg og Ida Fladen tok over stafettpinnen etter Øyvind Fjeldheim og Katarina Flatland i «Sommertid» på TV 2.

Det har ikke vært suksess. Programmet sliter med lave seertall.

- TV 2 pusset opp konseptet og satset nok på å få flere seere enn programmet har fått hittil. Under 200.000 seere er altfor lavt, kanalen forventet nok opp mot 300.000 seere, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Teslo tror de dårlige tallene kan skyldes flere faktorer.

- Været spiller definitivt inn i denne perioden, og at det går i en periode med fotball-VM vil også har noe å si for hvor mange som velger å få med seg programmet, fortsetter han.

Knallhard konkurranse

TV 2 erkjenner at de ikke er fornøyd med egen innsats.

- Vi hadde forhåpninger om høyere seertall en snittet så langt denne sesongen som er i overkant av 200.000. Nå har «Sommertid» fått knallhard konkurranse på grunn av Fotball-VM på NRK og TV 2 med flere forskyvninger i begges sendeskjema. Det har blant annet medført at «Sommertid» har gått direkte mot Dagsrevyen ved flere anledninger, sier kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til Nettavisen.

Første sesong av «Sommertid» ble sendt i 2009, og ble i flere år sendt fra taket på TV 2-huset i Karl Johans gate. I år har programmet tatt turen til Aker Brygge.

- Trenden er ikke god

Etter oppussingen skulle TV 2-programmet nå yngre seere, men heller ikke her lykkes kanalen, påpeker Per Christian Strand Teslo i Carat.

Klikk på bildet for å forstørre.

TV-EKSPERT: Per Christian Strand Teslo i Carat. Foto: Privat

- Det er vanskelig å endre seerprofilen til et program over natten. Hittil er seerne noe yngre enn tidligere, men ikke nevneverdig, sier han.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

På tross av hard medfart for «Sommertid»-jentene, øyner eksperten håp et lite håp.

- Det er unge og talentfulle programledere som leder «Sommertid», og det kan fort hende at programmet tar seg opp over tid, men trenden er ikke god, sier han.

Hva synes du om «Sommertid» på TV 2? Si din mening i kommentarfeltet!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag