NA24.no

«Sommertid» har aldri før gjort det dårligere

MISTER SEERE: Ida Fladen, Guri Solberg og Gunhild Dahlberg fenger ikke.
MISTER SEERE: Ida Fladen, Guri Solberg og Gunhild Dahlberg fenger ikke. Foto: www.rolfie.no
Sist oppdatert:
- TV 2 bør vurdere om de skal gå tilbake til slik det var tidligere, sier TV-ekspert.

«Sommertid» har ikke hatt hellet med seg denne sommeren. Aldri før har færre seere fulgt det direktesendte TV 2-programmet.

Det startet med rekordtall, men siden har seertallene dalt ned og stabilisert seg godt under 200.000 seere. Det laveste noensinne.

- Det er langt dårligere enn det TV 2 hadde forventet av konseptet, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Pusset opp til det verre

TV 2 har gjort flere endringer før årets «Sommertid». Både location og programledere er byttet ut, men verken Ida Fladen, Gunhild Dahlberg eller Guri Solberg har klart snu skuten.

Seerne til programmet har heller ikke blitt nevneverdig yngre.

- TV 2 bør nok vurdere om de skal ta ytterligere grep rundt konseptet og kanskje gå tilbake slik at det ligner mer på hvordan det var tidligere, sier Teslo i Carat.

Slåss med godt vær

Selv om tallene er historisk dårlige, mener Teslo at programmet ikke har hatt de beste rammene for å kunne lykkes.

- Det har vært stor konkurranse i starten med Fotball-VM, og når det var ferdig så har vært ekstremt godt vær rundt om i landet, og det påvirker definitivt seertallene negativt, sier TV-eksperten.

- Allikevel ser man at mange har vært kritiske til omprofileringen, og det er kanskje noe reklamekanalen må ta til seg, fortsetter han.


Vant juli

TV 2 forteller at «Sommertid»-redaksjonen jobber hardt hver eneste dag for å levere et best mulig program på kanalen.

- Så ønsker vi selvsagt at flere skal se på «Sommertid», men programmet har nok fått lide for den knallfine sommeren som igjen har gjort at TV-seingen er høyere senere på kvelden. Så er det helt vanlig at seerne har delte meninger om våre programmer, og vi kommer selvsagt til å evaluere «Sommertid», slik vi gjør med alle våre programmer etter endt sesong, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Nettavisen.

- Vi har likevel hatt en fantastisk sommer og i juli var kanalen den absolutte TV-vinneren med en oppgang på 4,1 prosentpoeng, fortsetter han.

Tidligere har «Sommertid» vært ledet av Katarina Flatland og Øyvind Fjeldheim. I 2011 hadde programmet over 220.000 seere i snitt.

Denne sesongen har konseptet «kun» hatt 180.000 seere.

Hva synes du om «Sommertid» på TV 2? Si din mening i kommentarfeltet!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere