Songa holder mål

Foto: Fotograf: Per Ervland (NA24)

Oppgraderingen av Songa Offshores borerigger går som guidet tidligere i måneden.

Det går frem av rapporten for tredje kvartal som riggselskapet har lagt frem onsdag. Selskapet var 6. oktober ute med en oppdatering på oppgraderingen av selskapets tre rigger, og meldte i den forbindelse om økte kostnader tilknyttet prosjektene.

NA24 - din næringslivsavis

Songa holder i dagens rapport estimerte oppgraderingskostnader uendret på 181 millioner dollar.

Det meldes imidlertid om visse tidsforsinkelser for boreriggen Songa Mercur i forhold til når den ville være klar til å forlate verftet i Singapore. Estimert avgang er nå satt til midten av desember etter noe lenger tauetid en planlagt og økningen i oppgraderingsomfanget meldt tidligere.

De to andre riggene Songa Venus og Songa Saturn er i henhold til plan. Venus forventes ferdig med sjøtester 20. oktober, mens Saturn forventes å forlate oppgraderingsverftet i Tyrkia i midten av november.

Songas fjerde rigg, Songa Dee går som kjent på en bareboatkontrakt til Stena Offshore frem til slutten av 2008.

Songa hadde driftsinntekter i tredje kvartal på 4,3 millioner dollar, mens resultat før skatt endte på 10,8 millioner dollar i minus. Songa er først forventet å vise sitt fulle inntjeningspotensial i første kvartal neste år når riggene er på kontrakt.

Styret i Songa skriver at de har planer om å oppnå en eller to lange kontrakter for riggene i løpet av de neste seks månedene. Selskapet har i dag sikret alle de tre oppgraderte riggene kortere kontrakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.