NA24.no

Songa kjøper enda en Odfjell-rigg

Sist oppdatert:
Riggselskapet Songa Offshore får kjøpe ytterligere en av de eldre boreriggene til privateide Odfjell Drilling.

Det melder Songa Offshore tirsdag morgen. Selskapet har inngått en avtale med søstrene Odfjells riggselskap Odfjell Drilling om å kjøpe riggen Deepsea Delta.

NA24 - din næringslivsavis

Songa skal gi 428,5 millioner dollar for den halvtnedsenkbare boreriggen som opprinnelig ble bygget i 1981. Riggen er bygget ved finske Rauma Repola og er basert på et såkalt Ocean Ranger-design med borekapasitet på inntil 1.500 fot. Riggen er oppgradert tredje generasjonsrigg.

I likhet med Deepsea Trym, som Songa kjøpte fra Odfjell i fjor, så skal Deepsea Delta fortsatt være driftet av Odfjell Offshore.

Har kontrakter
Odfjell offshore vil få et årlig managementhonorar på 5 prosent av oppnådd dagrate for riggen.

Riggen går for øyeblikket på en kontrakt til StatoilHydro som varer til februar 2009. Raten i kontrakten er 170.000 dollar per dag. Riggen skal deretter gå inn på en kontrakt med oljeselskapene Revus Energy ASA og Det norske oljeselskap ASA for en periode på tre år. Her er dagraten 435.000 dollar pluss kostnadseskaleringsklausul.

Songa overtar kontraktene i forbindelse med kjøpet.

Ikke emisjon
Songa forventer ikke å hente inn ny egenkapital i forbindelse med kjøpet av riggen. Derimot skal kjøpet finansieres gjennom opptagelse av bankgjeld og annen fremmedkapital.

Arbeidet med finansieringen er allerede i gang, opplyser Songa.

- Vi er fornøyd med å annonsere denne transaksjonen, som er i overenstemmelse med vår strategi med fokus på enheter for mellomstore havdyp som allerede er i drift, sier konsernsjef Asbjørn Vavik i Songa i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere