NA24.no

Songa vil senke gjelden

(Odfjell Drilling)
Sist oppdatert:
Riggselskapet vil bruke overskuddslikviditeten på raskere nedbetaling.

Songa Offshore fortsetter å generere økende resultater, men ser at markedene har blitt mer utfordrende. Dette sammen med den vanskelige lånemarkedet gjør at styret i selskapet nå vil prioritere å senke gjeldsgraden i konsernet raskest mulig.

NA24 - din næringslivsavis

Det går frem av selskapets rapport for første kvartal.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Økt kontantstrøm
Songas borerigger dro i første kvartal inn 140,4 millioner dollar i driftsinntekter, mot 127,2 millioner i samme periode et år tidligere.

Kontantstrømmen fra driften, målt ved driftsresultat før avskrivninger økte samtidig fra 38,9 millioner dollar i første kvartal 2008 til 71,1 millioner i årets første kvartal. Driftsresultatet ble doblet fra 25,5 millioner dollar til 50,6 millioner dollar i samme periode.

Resultatet før skatt endte på 36,5 millioner dollar, opp fra 8,5 millioner i første kvartal i fjor.

Tregere marked
Songa Offshores flåte består av eldre halvtnedsenkbare borerigger som har blitt oppgradert. Av flåten så vil tre rigger kom av kontrakt de nærmeste 12 månedene. Med dagens tregere riggmarked, så vil fokus være på å sikre disse nye oppdrag fremover, og selskapet mener de har flere gode ledetråder.

De mener også å spore en økning i aktiviteten i riggmarkedet, men understreker at psykologien i markedet er endret i takt med at oljeprisen nå er 90-100 dollar lavere per fat nå enn på toppen i fjor sommer.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere