Sønnen krever 17 millioner

Foto: Bergensavisen (Bergensavisen)

Den konkursrammede forretningsmannen Gunnar Nordhus har en gjeld på 58,5 millioner kroner

01.05.11 21:32

Den konkursrammede forretningsmannen Gunnar Nordhus har en gjeld på 58,5 millioner kroner. Bobestyreren mener det er grunn til å mistenke 61-åringen for en rekke straffbare forhold, skriver Bergensavisen.

Det kom frem da skiftesamling ble avholdt i Bergen tingrett i dag.

Størst krav fra Nordea
Hittil er det kommet 77 krav i boet etter konkursåpningen.

Det største kravet kommer fra Nordea Bank på 23 millioner kroner og deretter 61-åringens sønn som har anmeldt et krav på 17 millioner.

Ikke til stede
Nordhus, som i en årrekke har drevet en rekke snackbarer og salgsboder i Bergen, var ikke til stede under skiftesamlingen.

- Jeg har ikke drøftet den foreløpige innberetningen med min klient. Han er blitt syk på grunn av denne saken og forhistorien som har pågått over flere år, og som vært en betydelig påkjenning, sier hans advokat Nils Edvard Stenersen Thorsted til BA.

Ingen verdier
Nordhus har i møte med bostyrer opplyst at han har levd av oppsparte og arvede midler, men at det i dag ikke er verdier tilbake.

Han har forklart de økonomiske problemene med at han ikke fikk den ønskede økonomiske uttelling gjennom sine investeringer. Han hadde derfor ikke likviditet til å kunne alle lån og forpliktelser. Han erkjenner at han ikke har hatt oversikt over inntekter og utgifter, fordi han i begrenset grad har ført regnskap for sine virksomheter.

Mulige straffbare forhold
Bobestyrer Erling Opdal bekrefter overfor BA at det er boets oppfatning at det har skjedd mulige straffbare forhold som de vil vurdere nærmere.

Han er i løpende dialog med politiets økonomiavsnitt om til sammen elleve mulige straffbare forhold. Det gjelder alt fra regnskapsovertredelser til udokumenterte privatuttak fra aksjeselskap, påstander om forfalskning av underskrifter til blant andre eks-kone og sønn, og for å ha drevet virksomheter og eiendommer gjennom såkalte stråmenn/stråkvinner.

Kan holde beløp skjult
I den 21 sider lange innberetningen nevner bobestyreren at det er fremsatt påstander om at Nordhus har unndratt betydelige beløp og at disse holdes skjult i Norge eller utlandet.

- Dette virker lite forenlig med Nordhus livsstil som påstått bostedsløs og hvor han hevder å mangle penger til det meste, skriver Opdal i rapporten.

Det har ikke lyktes BA å få en kommentar fra Gunnar Nordhus i dag.

Les flere saker fra Bergensavisen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.