NA24.no

Sony løftet Asia

Resultatstormen feier over Asia og bidro til å sende de asiatiske aksjemarkedene opp.

Sterke tall og oppløftende fremtidsutsikter fra tre kjente elektronikkprodusenter sendte de asiatiske aksjene videre opp fredag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Det var særlig de sterke tallene fra Sony som la føring på investorene i Asia. Selskapet la frem et resultat der de tjente dobbelt så mye enn hva analytikerne hadde sett for seg på forhånd. Markedet svarte med å sende aksjekursen i Sony opp 4,2 prosent etter det sterke resultatet. Det var særlig høyere salg av digitalkamerane Cyber-shot og flat-tv Bravia.

NEC kunne legge frem det første overskuddet på mer enn fem kvartaler og steg 6,1 prosent. Flere analytikere hevet aksjen etter den positive utviklingen i selskapet.

Canon kom med oppløftende guiding og venter at året sett under ett vil bli rekordsterkt. Aksjen ble løftet 1,1 prosent.

Dette bidro til å sende den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital Internasjonal la på seg 0,50 prosent til 125,11 poeng og nærmer seg det høyeste nivået siden 12. juli.

I Japan ble den kjente Nikkei 225-indeksen løftet 0,87 prosent til 15.312,20 poeng. Den brede Topix-indeksen var tidligere på dagen opp 1 prosent. Aksjemarkedene i Sør-Korea, Hongkong, Indonesia, Pakistan og Taiwan.

Bank- og finansaksjene falt etter at markedet venter at den australske sentralbanken vil heve renten ytterligere i år. Det førte til at aksjemarkedet i Asia endte ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere