*Nettavisen* Økonomi.

Sony mot giganttap

Elektronikkjempen går mot sitt verste driftsresultat noensinne.

22.01.09 11:16

Den japanske elektronikkprodusenten Sony varslet torsdag at selskapet nå venter et negativt driftsresultat på 2,9 milliarder dollar, eller nærmere 20 milliarder kroner for 2008. Dette er det største driftstapet noensinne fra et av verdens største merkevareprodusenter.

NA24 - din næringslivsavis

Sony forklarer tapet med svikt i etterspørselen, sterkere yen og høye kostander med å omstrukturere eletronikkdivisjonen.

Det er 14 år siden sist Sony opererte med røde talli regnskapene, og det understreker problemene selskapet har havnet i etter at det havnet i bakleksa for Apples iPod, Nintendo videospill og tap på produksjon av flatskjermer,

Konsernsjef Howard Stringer vil senere torsdag legge frem detaljerte planer om restrukturering av selskapet, melder CNBC.

- Driftstapet er mye større enn jeg hadde forventet. De må sannsynligvis annonsere ytterligere grep for driften, sier analytiker Nobuo Kurahashi ved Mizuho Investors Securities til CNBC.

I forrige måned la Sony frem en restruktureringsplan som inkluderte kansellering av investeringer, lukking av fem til seks fabrikker og bemanningskutt på 16.000 personer på global basis. Dett skal hjelpe konsernet med å spare 1,1 milliarder dollar årlig.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.