NA24.no

Soper inn på Kielfergen

Sist oppdatert:
Svensk selskap håver inn millioner på ferje-underholdning.

- Resultatet i Norge påvirkes av at en del utgifter tas i Sverige, sier Norge-sjefen Bosse Andersson i 2Entertainment til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Den norske delen av den svenske underholdningsfabrikken 2Entertainment AB har sopt inn 67,4 millioner kroner i omsetning de to siste årene. Daglig leder hadde null i inntekt i Norge i fjor, og lønnes fra moderlandet.

Millionbutikk
Omsetningen i fjor ble hele 40,4 millioner kroner som er opp rundt femti prosent fra året før. Driftsresultatet ble pene 7,3 millioner kroner i fjor, mot 5,1 millioner året før.

- Vi er veldig engasjert i den norske biten av forretningene, sier Andersson, og legger til at kostnadskontroll paret med godt besøkt show drar inn kroner.

Egenkapitalen er 4,2 millioner kroner ved utgangen av fjoråret. Gjelden i selskapet er på 13 millioner kroner uten utbyttet. De svenske eierne har bevilget seg ti millioner kroner i utbytte.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Halv milliard
Selskapet som er heleid av svenskene soper inn penger fra å skreddersy og produsere underholdning på båtene «Fantasy» og «Magic».

Selskapets suksessoppskrift er å utvikle, produserer og markedsfører sine egne løsninger.

Konsernet omsatte i fjor for rundt 450 millioner svenske kroner, og har vært notert på «First North» ved Stockholms-børsen siden 2004. Det har sitt hovedkontor i Falkenberg i moderlandet.

Cats
Bosse Andersson forteller at de også skal sette opp stykket «Cats» til høsten i Oslo.

- Dette blir en oppsetning som vi ser frem til, sier han til NA24.

Selskapet har tjent penger de siste årene, men slet i starten før det ble helt etablert. Det har også andre oppsetninger ved Chat Noir som betyr sort katt på fransk. Bakgrunnen for navnet kom fra bohemiske Montmartre-distriktet i Paris hvor det ekte Chat Noir ble åpnet i 1881.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere