*Nettavisen* Økonomi.

Soper inn på Kielfergen

Svensk selskap håver inn millioner på ferje-underholdning.

31.03.09 14:41

- Resultatet i Norge påvirkes av at en del utgifter tas i Sverige, sier Norge-sjefen Bosse Andersson i 2Entertainment til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Den norske delen av den svenske underholdningsfabrikken 2Entertainment AB har sopt inn 67,4 millioner kroner i omsetning de to siste årene. Daglig leder hadde null i inntekt i Norge i fjor, og lønnes fra moderlandet.

Millionbutikk
Omsetningen i fjor ble hele 40,4 millioner kroner som er opp rundt femti prosent fra året før. Driftsresultatet ble pene 7,3 millioner kroner i fjor, mot 5,1 millioner året før.

- Vi er veldig engasjert i den norske biten av forretningene, sier Andersson, og legger til at kostnadskontroll paret med godt besøkt show drar inn kroner.

Egenkapitalen er 4,2 millioner kroner ved utgangen av fjoråret. Gjelden i selskapet er på 13 millioner kroner uten utbyttet. De svenske eierne har bevilget seg ti millioner kroner i utbytte.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Halv milliard
Selskapet som er heleid av svenskene soper inn penger fra å skreddersy og produsere underholdning på båtene «Fantasy» og «Magic».

Selskapets suksessoppskrift er å utvikle, produserer og markedsfører sine egne løsninger.

Konsernet omsatte i fjor for rundt 450 millioner svenske kroner, og har vært notert på «First North» ved Stockholms-børsen siden 2004. Det har sitt hovedkontor i Falkenberg i moderlandet.

Cats
Bosse Andersson forteller at de også skal sette opp stykket «Cats» til høsten i Oslo.

- Dette blir en oppsetning som vi ser frem til, sier han til NA24.

Selskapet har tjent penger de siste årene, men slet i starten før det ble helt etablert. Det har også andre oppsetninger ved Chat Noir som betyr sort katt på fransk. Bakgrunnen for navnet kom fra bohemiske Montmartre-distriktet i Paris hvor det ekte Chat Noir ble åpnet i 1881.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.