Gå til sidens hovedinnhold

Søppelkrisa i Oslo: Milliontbot og tiltale for Veireno-sjefen

Politiet mener Veireno-sjef Johnny Enger brøt loven under søppelkrisa i Oslo.

- Enger er uenig i grunnlaget for tiltalen og forelegget, sier advokat Christian Lundin til Dagbladet.

VT-gruppen der Enger er styreleder, eide Veireno. Selskapet har fått bot på 5,3 millioner kroner og er tiltalt for ti brudd på arbeidsmiljøloven. Blant annet har ansatte jobbet alt for mye, med for lite imellom.

- Arbeidsmiljøloven skal ivereta arbeidstakeres helse. Og ved å jobbe mye, og med lite hvile mellom skiftene, så øker også risikoen for ulykker. Her har ansatte ført tunge kjøretøy i bybildet, midt i trafikken. Så både hensyn til de ansatte og risikoen de utsetter andre for gjør dette til en alvorlig sak, sier politiadvokat Daniel Sollie til Dagbladet.

Les Gunnar Stavrums kommentar om søppelkaoset: Søppeltrøbbelet i Oslo har bare tapere, ingen vinnere

Avisen skriver at de 180 ansatte jobbet over 13 000 timer overtid, og at hviletidsbestemmelsene ble brutt flere hundre ganger.

​Veireno og Johnny Enger fikk mye uønsket oppmerksomhet da selskapet tok over søppel innhenting i Oslo høsten 2016. Selskapet klarte ikke oppgaven, og søpla fløyt i Oslos gater.

21. februar 2017 leverte Enger leverte konkursbegjæringen for renovasjonsselskapet.

Les også

Dagbladet: Oslo kommune visste at loven ville bli brutt før Veireno tok over søppelhentingen

Dagbladet har tidligere skrevet at Veireno varslet Oslo kommune om selskapet ikke kunne løse sitt oppdrag uten dispensasjon fra arbeidsmiljøloven.

Kommentarer til denne saken