NA24.no

Sort kappe og gullbukser

Sist oppdatert:
Thommessen hadde 52 advokater i sving i salget av Orkla Media. Det var solid butikk.

- Jeg er stolt over at vi lykkes med de målene vi har satte oss i fjor, sier partner og sjefsadvokat Kai Thøgersen i advokatfirma Thommessen Krefting Greve Lund (Thommessen) til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Tallene
Advokatfirmaet skrev ut salærregninger for 421,4 millioner kroner i fjor. Det er en oppgang på over 27 prosent fra året før da fakturaprinteren stoppet på 331,8 millioner kroner.

- Vi sikter på en nettovekst på ti advokater i år, og ligger foran det budsjetterte omsetningsmålet hittil i år, sier Thøgersen til NA24.

Driftsresultatet endte på 143 millioner kroner sammenlignet med 81 millioner kroner i 2005. Resultatet før skattekostnader ble 142,5 millioner kroner som er opp 61,2 millioner kroner sammenlignet med 2005.

139 millioner kroner tikker om ikke lenge inn på kontoen til selskapets 43 partnerne i det indre selskapet. Men det er ikke satt av tid til å hvile på laurbærene.

- Advokatbransjen påvirkes av hva som plutselig kan skje i næringslivet. Vi må tåle svingninger. Det handler ikke om hvis, men når det gode markedet flater ut, sier direktør Trond Sandboe i selskapet til NA24.

52 advokater
Hele 52 Thommessen-advokater jobbet i kulissene med salget av Orkla Media i fjor sommer.

- Det har vært et hardt arbeid, sier Sandboe til NA24 og ser tilbake på en av de største medietransaksjonen gjennom tidene.

Thommessen vant også den mye omtalte SAS-saken i konkurranserett mot Coast Air i tingretten. Den er anket og kommer opp i begynnelsen av neste år.

Advokatfirmaet hadde i fjor største inntjening i eiendom, børsnoteringer (se faktaboks) og fusjoner. Det var med på nesten halvparten av alle noteringene på Oslo Børs i fjor.

- Vi har også vært involvert i 16 av de 20 største næringseiendomstransaksjonene i Norge i fjor, sier Thøgersen ubeskjedent, og legger til at næringseiendomstransaksjoner er store og gode oppdrag for selskapet.

Da Statoil og Hydros olje- og gassdivisjoner gikk i tospann ved inngangen til året var også advokatselskapet på plass, men den prosessen påvirker ikke fjorårstallene.

Sjefsrollen
Thøgersen går inn i sitt tredje år i sjefstolen i Norges nest største advokatbutikk.

Han kom fra stillingen som dommerfullmektig i Skien til advokatfirmaet i 1989. Daværende leder av advokatdontet uttalte at Thøgersen var det første menneske som hadde blitt ansatt i Thommessen som bodde øst for Oslo Børs.

Advokatsjefen tok over som ledende partner etter Jørgen Lund sommeren 2005. Jobben er i praksis å være administrerende direktør for selskapet.

- Det er viktig for oss å ikke gå for de korte gevinstene i dette markedet, men være i her år etter år, sier han til NA24 og kan se tilbake på et år med stor fart.

Han sier han har verdens beste jobb med å lede 260 medarbeidere.

- Jeg utelukker ikke tre nye år som ledende partner i selskapet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere