Gå til sidens hovedinnhold

Søsken ble mor og datter

Fred. Olsen-selskapet Bonheur har kjøpt seg over 50 prosent i søsterselskapet Ganger Rolf, som nå blir datterselskap i stedet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ifølge en melding har de Fred. Olsen-kontrollerte selskapene Bonheur og Ganger Rolf kjøpt aksjer i hverandre onsdag. Selskapene har også fra før vært store aksjonærer i hverandre, men etter dagens kjøp blir det en viktig endring i strukturen.

NA24 - din næringslivsavis

Bonheur har nemlig kjøpt 585.800 aksjer i Ganger Rolf, og dette bringer Bonheurs eierandel i Ganger Rolf over 50 prosent til 51,28 prosent.

Dette innbærer at selskapene ikke lenger blir å betrakte som søsterselskaper. Ganger Rolf vil nemlig heretter inngå i Bonheurs regnskaper som konsolidert datterselskap. Hittil har GangerRolf vært behandlet som «tilknyttet selskap» i Bonheurs resultatregnskap.

- Regnskapsmessig vil dette være en foretaksintegrasjon under dominerende aksjonærinnflytelse («common control») av private Fred. Olsen interesser og bokførte verdier vil bli lagt til grunn for de konsoliderte regnskaper, skriver Bonheur i en melding.

Aksjene ble forøvrig kjøpt på kurs 185 kroner. I tillegg har Ganger Rolf i dag kjøpt 484.400 aksjer i Bonheur. Det bringer Ganger Rolfs eierandel i «morselskapet» opp i 20,70 prosent. Aksjene ble kjøpt på kurs 205 kroner.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus