*Nettavisen* Økonomi.

Søviknes tilbake i partivarmen

Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen)

Valgkomiteen i Frp vil ha Terje Søviknes tilbake i partiets sentralstyre. – Jeg kan bidra med erfaring med å sitte i posisjon, sier Os-ordføreren.

29.03.10 21:26

Mandag ettermiddag ble det klart at valgkomiteen i Frp innstiller Terje Søviknes som nytt medlem av sentralstyret, skriver Bergensavisen.

– Kjempepositivt! Det blir spennende å komme inn igjen der, sier Terje Søviknes.

Han understreker at det gjenstår å se hva landsmøtet, som starter 23. april, vil bestemme seg for.

Det er ni år siden han sist satt i partiets sentralstyre.

– Jeg legger ikke så mye i det. Jeg har vært en del av partiorganisasjonen alle årene.

Han er gjenvalgt to ganger som ordfører i Os kommune, og like mange ganger som gruppelede i fylkestinget.

– Det viktigste jeg kan dele med partiledelsen er erfaring med å sitte i posisjon, sier Søviknes som skulle feire med å se Branns hjemmekamp mot Sandefjord.

Følg: Brann-Sandefjord direkte her i Norges kjappeste livesystem fra mandag 19.00.

Jensen på gjenvalg
Partiet opplyser at Fremskrittspartiets valgkomité også har foreslått gjenvalg av partileder Siv Jensen på landsmøtet i april.

- Som sentralstyremedlemmer har komiteen foreslått gjenvalg på kommunalråd Kristian Dahlberg Hauge fra Sør Trøndelag, og stortingsrepresentant Morten Høglund fra Akershus. Som nytt medlem i sentralstyret har komiteen innstilt ordfører i Os, Terje Søviknes, opplyser partiet.

- Som varamedlemmer har komiteen foreslått gjenvalg på stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen fra Nordland, gruppeleder Pål Morten Borgli fra Rogaland og leder av Fremskrittspartiets Studieforbund, Anni Skogman fra Troms. Som nytt fjerde varamedlem har komiteen foreslått kommunestyrerepresentant Ida Marie Holen, fra Buskerud, skriver Frp i en pressemelding.

Partiets to nestledere og øvrige sentralstyremedlemmer er ikke på valg i år. Landsmøtet finner sted på Clarion Oslo Airport Hotell, Gardermoen i tiden 23. – 25. april.

- Aldri lukket døren helt
For et par år siden ble partiformann Siv Jensen spurt om hun kunne se for seg Terje Søviknes i en fremtidig rolle som statsråd i en Frp-regjering.

- Det må du spørre ham om, men jeg har ikke noe imot det, sa Frp-formann Siv Jensen.

Da Nettavisen spurte Søviknes om en slik rolle kunne vært tenkelig i fremtiden, svarte han:

«Hei! Har bestemt meg for ikke å kommentere spørsmål om posisjoner i forbindelse med en regjeringsdeltakelse for Frp. Jeg vil ikke bruke tid og energi på slike spekulasjoner nå. Eneste som er avklart er at jeg i denne omgang ikke er kandidat til Stortinget, men jeg har sagt tidligere at jeg aldri har lukket døren helt for et evt rikspolitisk engasjement en gang i fremtiden om det er riktig for partiet og den personlige motivasjonen er til stede. Det ligger fast.», skrev Søviknes.

Nå er det uansett klart at han tar et steg mot et rikspolitisk engasjement.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.