*Nettavisen* Økonomi.

Søylen skal handle for milliarder

PÅ EIENDOMSJAKT: Hans Petter Krohnstad, Carl Erik Krefting (bildet) og Runar Vatne er godt posisjonert for nye eiendomskjøp etter salget av Promenaden Property.

Etter salget av Promenaden Property er Søylen Eiendom klare for å investere milliarder av kroner i Oslo-eiendom.

(Estate Nyheter): Søylen Eiendom har fått budaksept på en portefølje bestående av 8-10 butikkseksjoner i Oslo. Selger er Naturbetong AS, hvor Kenneth Sandvold er hovedaksjonær. Prisen på porteføljen ligger på ca. 150 millioner kroner, og eiendommene er lokalisert på Frogner, Grünerløkka og i sentrale handlegater.

Les også: Knallår for Naturbetong

Rigget for kjøp

Dette er bare ett av flere kjøp som Søylen Eiendom kommer til å gjøre fremover. Etter at selskapet solgte sin eierandel på 65 prosent i Promenaden Property, som blant annet omfatter Eger Karl Johan og Steen & Strøm Magasin, er Søylen Eiendom lastet opp med cash.

- Vi har fått inn ca. 2 milliarder kroner i egenkapital, noe som gjør at vi er godt posisjonert for nye kjøp, sier Carl Erik Krefting, som sammen med Hans Petter Krohnstad og Runar Vatne står bak Søylen Eiendom.

Les også: Selger til Madison

Ikke dårlig tid

Krefting forteller at Søylen Eiendom skal handle for milliarder av kroner fremover, men han påpeker at de ikke har dårlig tid.

- Det er ganske så skarpe yielder nå, derfor må vi være sikre på at vi får god avkastning på de investeringene vi gjør, sier han.

Fortsetter med utvikling

Samtidig er Søylens hovedsatsing å utvikle eiendommer.

- Vi skal utvikle eiendommer til noe bedre, og vi er først og fremst interessert i hele bygg med kontor og retail i kombinasjon. Men vi kommer også til å se etter handelsseksjoner, forteller han.

Satsingen skal fortsatt være i Oslo-regionen.

Les også: Carnegie vil ha en del av transaksjonskaken

40 eiendommer igjen

Etter salget av Promenaden Property har Søylen et 40-tall eiendommer igjen i porteføljen. Krefting vil ikke si noe om hva denne porteføljen kan være verdt, annet enn at ”det er flere hundre millioner kroner”.

I årsregnskapet til Søylen Eiendom for 2014 ble eiendomsporteføljen, inklusive eierandelen i Promenaden Property, oppjustert med 318, 4 millioner kroner. Krefting mener at salgssummen i Promenaden-dealen viser at verdiene på den resterende porteføljen nå er betydelig høyere enn ved årsskiftet.

Portefølje i Sveits

Søylen Eiendom har også en betydelig portefølje av kombinasjonseiendommer i og rundt Zürich. Ifølge Krefting har dette sin bakgrunn i at Hans Petter Krohnstad i yngre år studerte i Sveits.

- Vi fikk en henvendelse om å investere i Sveits, og det har vist seg å være fornuftig, sier Krefting.

De ”sitter ikke og regner på hva disse eiendommene er verdt”, men bare på valutaendringer (betydelig svekkelse av norsk krone mot euro), skal kroneverdien av porteføljen ha økt med 50-100 millioner.

Les flere eiendomssaker på Estate Nyheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag