Sp fikk betalt via mellommann

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Mjøsen Skog AS nektet å betale en regning på 40.000 kroner til Senterpartiet for prosjektet «Fornybar Energi». Da fikk partiet en mellommann til å sende ny regning, som ble betalt, skriver Dagens Næringsliv.

04.11.10 08:26

Ifølge Dagens Næringsliv hadde flere av selskapene som betalte inn penger til fornybarprosjektet, protestert på regningene da disse kom, fordi regningene kom fra Sp og ikke det som skulle være et uavhengig prosjekt.

Mjøsen Skog AS nektet å betale fakturaen på 40.000 kroner fordi Sp sto som avsender. Kort tid senere fikk selskapet tilsendt en faktura på samme beløp, men da med ny avsender og mottaker av pengene, kommunikasjonsrådgiver Ole G. Hertzenberg. Da ble fakturaen betalt.

Les Stavrums kommentar: Sp trikser med bevis

Laget rapporten
Hertzenberg var hyret inn av Sps fornybarprosjekt for å lage rapporten, reklamemateriell og DVD-filmen fra prosjektet.

Dagens Næringsliv skriver at Sp ba Hertzenberg om å sende fakturaen i sitt navn, motta pengene og deretter sende disse videre til partikontoen. Hertzenberg ønsker ikke å uttale seg om saken bortsett fra å bekrefte selve forholdet.

- Jeg kan bekrefte at Senterpartiet ba meg sende fakturaen, og overføre pengene videre til Sp gjennom sluttoppgjøret mellom meg og Senterpartiet, sier han til avisen.

Les også: Navarsete offentliggjør brevet

«Prosjektstøtte»
Partileder Liv Signe Navarsete ønsker ikke å kommentere saken, men henviser til generalsekretær Knut M. Olsen, som i en e-post til avisen skriver at pengene Hertzenberg betalte, var støtte til prosjektet.

Administrerende direktør Erik A. Dahl i Mjøsen Skog AS er overrasket over opplysningene.

- Vi var helt klare på at vi ikke ville betale noen penger til Senterpartiet. Da vi senere fikk regningen fra produsenten, betalte vi, for det var i tråd med avtalen om at vi skulle støtte prosjektet, sier Dahl.

Tirsdag gjennomførte Finanstilsynet en kontroll hos Senterpartiets revisor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.