SP: Frykter flere grunnløse asylsøkere hvis det blir lettere å jobbe

SP-LEDER TRYGVE SLAGSVOLD VEDUM: – Vi må ikke lage et system der folk tenker at de kan tjene greier penger i Norge et år.

SP-LEDER TRYGVE SLAGSVOLD VEDUM: – Vi må ikke lage et system der folk tenker at de kan tjene greier penger i Norge et år. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

– Vi må ikke lage et system der folk tenker at de kan tjene greier penger i Norge et år, sier Sp-lederen.

29.10.15 07:42

Ifølge Klassekampen, frykter Senterpartiet lønnspress for lavtlønte og flere grunnløse asylsøkere hvis det blir lettere for dem å jobbe.

– Vi må ikke lage et system der folk tenker at de kan tjene greier penger i Norge et år, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Klassekampen.

– Som i alle saker er det gode argumenter både for og imot. Det kan være asylsøkere som opplagt ikke har rett på opphold, som ser på det som en mulighet til å ha en grei inntekt en liten periode før de returneres. Det kan føre til enda flere grunnløse asylsøkere, legger han til.

Utspillet kommer kort tid etter at et stortingsflertall med Sp, Ap, Venstre, KrF og SV sa ja til å vurdere å gi midlertidige arbeidstillatelser til flyktninger før gjennomført asylintervju.

Ifølge Aps Helga Pedersen er det ingen grunn til uro:

– Det vi legger opp til er ikke at alle som melder seg på grensa og søker asyl skal få jobb neste dag, sier Pedersen til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag