Gå til sidens hovedinnhold

Sp-politiker i Rogaland dømt for bedrageri

En fylkespolitiker for Senterpartiet i Rogaland og hennes ektemann er i Dalane tingrett dømt for trygdesvindel. Dommen blir anket.

Ruth Evy Berglyd har vært gruppeleder i hjemkommunen, fylkespolitiker og vara til Stortinget. Da mannen ble delvis uføretrygdet – først 50 prosent, senere 90 – ble hans enkeltmannsforetak overført til henne, men han fortsatte å jobbe der, skriver Finansavisen.

Uavhengig av hvor mye han jobbet, fikk han utbetalt 100.000 kroner fra firmaets konto, mindre enn maksgrensen for hva han hadde lov til å tjene. Retten mener likevel de bevisst har omgått regelverket.

«En forståelse basert utelukkende på en inntektsgrense, vil medføre at man kan arbeide relativt mange timer dersom timelønnen bare er lav nok», skriver retten i dommen. Dommerne mener også at parets forklaringer virker oppkonstruerte og tilpasset i ettertid.

Ektemannen er dømt for grovt bedrageri av 948.000 kroner han mottok i ulike ytelser i tre år. Berglyd er dømt for medvirkning. 60 dager av dommen på fem måneders fengsel er gjort betinget.

– Vi kommer garantert til å anke denne dommen, sier ektemannens advokat, Svein Erling Jensen. Berglyds advokat skal være av samme oppfatning.

Senterpartiet er orientert om saken, men ønsker ikke å uttale seg. Berglyd søkte permisjon da det ble tatt ut tiltale. Han er anbefalt å forbli i permisjon til en rettskraftig dom er klar.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her