NA24.no

Sp vil sikre norsk bygging av nytt regjeringskvartal


Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener at pris ikke kan være det eneste saliggjørende når norske myndigheter kjøper varer og tjenester. Han viser til den stigende arbeidsledigheten i landet og håper at flest mulig av de 15-16 milliarder kronene det nye regjeringskvartalet er anslått å koste, ender opp i Norge.
Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener at pris ikke kan være det eneste saliggjørende når norske myndigheter kjøper varer og tjenester. Han viser til den stigende arbeidsledigheten i landet og håper at flest mulig av de 15-16 milliarder kronene det nye regjeringskvartalet er anslått å koste, ender opp i Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Regjeringen bør sørge for at det nye regjeringskvartalet blir bygget av norske bedrifter, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Det kan blant annet gjøres ved at stat, kommune og fylkeskommune i større grad legger kriterier som gjør det lettere for norsk næringsliv å konkurrere om anbudene, sier han til Klassekampen.

Vedum mener at pris ikke kan være det eneste saliggjørende når norske myndigheter kjøper varer og tjenester. Han viser til den stigende arbeidsledigheten i landet og håper at flest mulig av de 15-16 milliarder kronene det nye regjeringskvartalet er anslått å koste, ender opp i Norge.

– Vi må tørre å ha en nasjonal tanke når vi skal bygge Norges regjeringskvartal. Ikke bare med hensyn til utforming, men også hvordan byggeprosjektet skal fremme norsk industri, norsk næringsliv og norske arbeidsplasser, sier Senterparti-lederen.

– Det som er positivt med norsk industri, er at den er ekstremt effektiv. Den er veldig konkurransedyktig, men ofte ikke på de billigste og enkleste løsningene. Så det vi må etterspørre, er kvalitet, sier Vedum.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere