NA24.no

Spansk oppkjøp sender Spetalen-aksje opp 116 prosent


Oppkjøpsnyheter sender det Øystein Stray Spetalen dominerte Nickel Montain Group til topps på Oslo Børs fredag, med en oppgang på 116 prosent. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Oppkjøpsnyheter sender det Øystein Stray Spetalen dominerte Nickel Montain Group til topps på Oslo Børs fredag, med en oppgang på 116 prosent. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Bruker gruveselskap til satsing på inkasso i Spania.

Oppkjøpsnyheter sender det Øystein Stray Spetalen dominerte Nickel Montain Group til topps på Oslo Børs fredag, med en oppgang på 116 prosent.

NMG har inngått en betinget avtale for kjøp av av det spanske inkassoselskapet ALD Abogados S.L for 166 millioner kroner, med oppgjør kontanter og aksjer i NMG.

Det spanske selskapet skal fungere som en plattform for inngangen i det spanske markedet og som en plattform for å kjøpe gjeldsporteføljer fra finansinstitusjoner i Spania, opplyser NMG i en melding.

Som følge av strategiskiftet i det som har tidligere har vært et gruveselskap, vil NMG endre toppledelsen og styret.

Den tidligere Lindorff-sjefen Endre Rangnes skal etter planen foreslås som administrerende direktør for NMG, mens Johnny Tsolis, også han med erfaring fra Lindorff, blir leder for strategi og prosjekter,

For å finansiere oppkjøpet og fremtidige kjøp har NMG gjennom en emisjon plassert 400 millioner nye aksjer rettet mot blant annet norske institusjonelle investorer og den foreslåtte nye ledelsen, til en tegningskurs på 1 krone.

Oppkjøpet og den rettede emisjonen er betinget av blant annet godkjennelse av aksjonærene på en ekstraordinær generalforsamling 17. november.

Det planlegges også en etterfølgende tegningsrettsemisjon på opptil 60 millioner aksjer, med notering av tegningsretter.

ALD hadde i 2014 inntekter på 4,1 millioner euro og et brutto driftsresultat på 1,9 millioner euro.

Hovedaksjonær i NMG er Øystein Stray Spetalens Strata Marine & Offshore med en eierandel på 29,9 prosent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere