*Nettavisen* Økonomi.

Spar 1000-lapper på vinterferien

Foto: Scott Gog (Fritidsresor)

«Utsolgt» betyr ikke at Syden-turen trenger å bli så dyr.

- De som har mulighet til å reise før eller etter skolens ferier kan alltid spare mye penger, sammenlignet med å reise i skoleferien.

Informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour forklarer at dette gjelder både i julen, vinterferien, påsken, sommerferien og høstferien.

2700 kroner billigere

Et aktuelt eksempel er en ukes tur fra Oslo til Tenerife med avreise 14. februar. Et opphold på 4-stjerners Blue Star Oasis koster i vinterferien 8000 kroner, mens prisen på denne aktuelle datoen er 5300 kroner.

Lignende tilbud finnes for alle de mest populære destinasjonene. I vinterferien er det foruten Tenerife, Thailand og Gran Canaria.

- Skoleferiene er reisearrangørenes høysesong. Da stiger prisene, og det er sjelden eller aldri restplasser å finne, påpeker Larsen-Vonstett.

Tipset for dem som vet de skal reise i skoleferien bør dessuten bestille turen sin tidlig. Da er utvalget størst, og det er mulig å plukke rimelige hoteller for den som vil spare litt på budsjettet. Dette gjelder spesielt vinter- og høstferien som bare er en uke, og hvor du er avhengig av fly som går i helgen før ferien starter.

Utsolgt

Onsdag meldte også Star Tour om fulle fly i vinterferien. Meldingen fra charterarrangøren er at de aktuelle ukene allerede er utsolgt.

- Det eneste unntaket er noen få ledige plasser fra Kristiansand til Gran Canaria, opplyser informasjonssjefen. Men der er det heller ikke vinterferie før uken etter.

Larsen-Vonstett tror fjorårets elendige sommer og den lange kuldeperioden på Sør- og Østlandet har satt ekstra fart på reiselysten.

- Det ringer daglig kunder som er på jakt etter en reise som kan ta dem bort fra kulda. Det er tydelig at mange føler seg tryggere på egen økonomi og synes de kan unne seg en ferietur.

Et ekstra fly til Gran Canaria i vinterferien er også helt utsolgt.

Påsken snart full

Hos Star Tour begynner det å bli trangt om plassene i påskeuken også. Ifølge Larsen-Vonstett er det bare strøplasser igjen.

- Men dersom du har mulighet til å reise litt utenom vinter- og påskeferien er det derimot mye lettere å finne ledige og billigere plasser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.