*Nettavisen* Økonomi.

Spår børsen ned etter oljefall

Etter en blandet utvikling på børsene i Asia og lavere oljepris, tror Netfonds Oslo Børs vil åpne i rødt torsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Spår fall fra start på Oslo Børs.

Etter en blandet utvikling på børsene i Asia og lavere oljepris, tror Netfonds Oslo Børs vil åpne i rødt torsdag.

- Vi tror Oslo Børs åpner ned 0,67 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I Asia er faller børsene i Tokyo og Hongkong, mens aksjeindeksene i Kina stiger kraftig etter å vært stengt grunnet ferie.

I oljemarkedet snur nordsjøoljeprisen ned etter flere dagers oppgang. Siden i går ettermiddag er oljeprisen ned halvannen dollar til 51,4 dollar per fat.

- De asiatiske børsene, utenom Kina, endte ned torsdag, dermed er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, aksjemarkedene har steget betydelig de siste dagene, derfor er det nærliggende å anta at en del investorer har benyttet torsdagen til å sikre gevinster, skriver Berntsen.

- Oljeprisen er for øvrig ned 1,5 dollar fra gårsdagens nivåer, noe som vil legge et lite press på oljeaksjene i åpningsminuttene. Det er dessuten verdt å merke seg at en del toneangivende indekser nå er ute av korreksjonsmodus, deriblant Oslo Børs og de amerikanske indeksene.

Bekrefter miliardkontrakt
Før børs bekrefter Statoil at Kværner får en av to nye kontrakter for levering av stålunderstell til Johan Sverdrup-feltet.

Kontrakten til Kværner omfatter ingeniørtjenester, fabrikasjon og bygging av stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup, og har en verdi på rundt 1 milliard kroner.

Stålunderstellet veier 17.700 tonn og skal bygges ved verftet i Verdal og installeres på Johan Sverdrup-feltet sommeren 2018.

- Dette er den tredje leveransen som kommer ut av rammeavtalen mellom Statoil og Kværner på stålunderstell. Dette betyr at Kværner skal levere 3 av 4 stålunderstell til første utbyggingstrinn av Johan Sverdrup, sier prosjektdirektør Kjetel Digre i en pressemelding.

Dagens tall
På makrosiden kommer Bank of Englands rentebeslutning, hvor det ventes fortsatt uendret styringsrente. Fra USA kommer rentemøtereferat fra Federal Reserve og ukentlig statistikk over antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd.

Etter stengetid på USA-børsene slipper aluminiumsprodusenten og Hydro-konkurrenten Alcoa resultater for tredje kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag