*Nettavisen* Økonomi.

Spår børsen opp fra start

Oslo Børs Børsen Foto: Roald, Berit (Scanpix)

- Stemningen blant investorene er i ferd med å snu til det positive.

Etter ny oppgang på USA-børsene tror nettmegleren Netfonds på en positiv start på Oslo Børs tirsdag.

- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,21 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I oljemarkedet omsettes nordsjøoljen for 49,4 dollar per fat, lite endret siden i går ettermiddag.

- De amerikanske børsene steg nye 1,8 prosent i går, dermed ligger alt til rette for en positiv start på de europeiske børsene i dag. Aksjene på Wall Street er for øvrig opp hele 5,6 prosent de siste 5 dagene, noe som tyder på at stemningen blant investorene er i ferd med å snu til det positive, skriver Berntsen i Netfonds.

- Oljeprisen er også klart opp de siste dagene på grunn av økt etterspørsel fra blant annet Kina. I tillegg er aktiviteten i tankfrakt betydelig økt de siste ukene, og nå oppnår de største tankskipene dagrater på hele 100.000 dollar. Økt aktivitet innen oljefrakt er en god indikator på verdensøkonomien generelt, legger analysesjefen til.

Økende passasjerinntekter
Før børs har Norwegian lagt frem trafikktall som viser at flyselskapet fraktet flere passasjerer, økte kapasitetsutnyttelsen og passasjerinntektene i september.

I løpet av måneden fraktet flyselskapet 2,44 millioner passasjerer, en vekst på ni prosent fra september i fjor, viser nye trafikktall.

I samme periode økte selskapet den totale passasjertrafikken med 11 prosent, mens total kapasitet ble økt med tre prosent, noe som øker kapasitetsutnyttelsen.

Flyenes fyllingsgrad, eller kabinfaktoren, steg med 6,8 prosentpoeng til 88,2 prosent.

Samtidig er inntektene per passasjer på vei opp.

I september var estimert yield, eller inntekter per passasjerkilometer, på 0,45 kroner. Det er opp fra 0,43 kroner i fjor. RASK, eller inntekter per setekilometer, økte med 14 prosent til 0,40 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag