NA24.no

Spår dobbelt rentekutt i 2016


- Vi holder fast ved vår prognose om et rentekutt i mars og enda et i september, skriver Nordea sjefanalytiker Erik Bruce i en kommentar
- Vi holder fast ved vår prognose om et rentekutt i mars og enda et i september, skriver Nordea sjefanalytiker Erik Bruce i en kommentar Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norges Banks renteutsikter tilsier lavere renter neste år.

Norges Bank lot torsdag styringsrenten ligge i ro på 0,75 prosent, men i sentralbankens nye rentebane varsles det at styringsrenten trolig vil kuttes neste år.

Les også: Kronehopp etter rentedom

I banen som viser den sannsynlige utviklingen for styringsrenten fremover bunner renten ut på 0,39 prosent i fjerde kvartal 2016.

Det signaliserer en sannsynlighet på 50 prosent for et rentekutt i mars og et fullt kutt innen rentemøtet i juni, påpeker analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea i en kommentar. Til sammenligning bunnet rentebanen fra september ut på 0,59 prosent i tredje kvartal neste år.

- Vi holder fast ved vår prognose om et rentekutt i mars og enda et i september, skriver Nordea sjefanalytiker Erik Bruce i en oppdatering.

Diskuter rentebeslutningen og temaer som valuta, olje, kunst og aksjer på Nettavisens nye aksjeforum.

- Hovedstyret merker seg at analysene i denne rapporten viser litt svakere vekstutsikter for norsk økonomi enn i september. Analysene innebærer en styringsrente som avtar til noe under ½ prosent i 2016, heter det i Norges Banks siste utgave av Pengepolitisk rapport.

Ikke før i slutten av prognoseperioden, ved utgangen av 2018, anslås styringsrenten å øke til i underkant av 1 prosent.

Les også: - Virker som Norges Bank er litt i villrede

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere