NA24.no

Spår dobbelt så dyr strøm

Foto: TIM WIMBORNE (REUTERS)
Sist oppdatert:
Vondt kan fort bli verre.

Høsten 2009 skulle Nordisk Energiforvaltning benytte finanskrisens etterdønninger til å etablere seg i kraftmarkedet.

Tom Holmen, administrerende direktør i Nordisk Energiforvaltning, mente at dette var et godt tidspunkt for å satse på et rent longprodukt med eksponering mot strømpriser og aksjekursene i energiselskaper, skriver Finansavisen

På det tidspunkt ble strømprisene vurdert til å være unormalt lave og aksjene i energiselskapene hadde fått juling under finanskrisen.

I fjerde kvartal 2009 steg energiprisene med nesten 60 prosent. Så til tross for dårlig utvikling i kraftaksjene var dette nok til å gi en akkumulert avkastning på 35 prosent for Kraftselskapet.

De nordiske kraftprisene for fjerdekvartal i 2011 ligger på 39,4 øre per kWh, mens kraftprisene i Tyskland for samme periode er 23,1 prosent høyere på 51,2 øre per kWh.

- Den hydrologiske situasjonen i Norge og Sverige tilsier snarere høyere priser i Norden, uttrykker Alexander Aarøe, investeringsdirektør i Nordisk Energiforvaltning, overfor Finansavisen.

Nordisk Energiforvaltning tar ordet kraftkrise i sin munn. Ifølge Finansavisen gir de uttrykk for at kraftprisene kan doble seg i forhold til dagens nivå neste vinter.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere