*Nettavisen* Økonomi.

Spår dobbelt så dyr strøm

Foto: TIM WIMBORNE (REUTERS)

Vondt kan fort bli verre.

25.01.11 09:44

Høsten 2009 skulle Nordisk Energiforvaltning benytte finanskrisens etterdønninger til å etablere seg i kraftmarkedet.

Tom Holmen, administrerende direktør i Nordisk Energiforvaltning, mente at dette var et godt tidspunkt for å satse på et rent longprodukt med eksponering mot strømpriser og aksjekursene i energiselskaper, skriver Finansavisen

På det tidspunkt ble strømprisene vurdert til å være unormalt lave og aksjene i energiselskapene hadde fått juling under finanskrisen.

I fjerde kvartal 2009 steg energiprisene med nesten 60 prosent. Så til tross for dårlig utvikling i kraftaksjene var dette nok til å gi en akkumulert avkastning på 35 prosent for Kraftselskapet.

De nordiske kraftprisene for fjerdekvartal i 2011 ligger på 39,4 øre per kWh, mens kraftprisene i Tyskland for samme periode er 23,1 prosent høyere på 51,2 øre per kWh.

- Den hydrologiske situasjonen i Norge og Sverige tilsier snarere høyere priser i Norden, uttrykker Alexander Aarøe, investeringsdirektør i Nordisk Energiforvaltning, overfor Finansavisen.

Nordisk Energiforvaltning tar ordet kraftkrise i sin munn. Ifølge Finansavisen gir de uttrykk for at kraftprisene kan doble seg i forhold til dagens nivå neste vinter.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.