NA24.no

Spår full kollaps i SAS

Foto: JOHAN NILSSON
Sist oppdatert:
Pengene som Sylvia Brustad investerte i SAS kan være alt for lite.

Så langt har denne uken vært tøff for SAS. Mandag meldte selskapet om at ledelsen i selskapet ikke klarte å bli enige med de ansatte om sparepakkene. Tirsdag kom trafikktall som viste alt annet enn hyggelige tendenser.

Hans-Erik Jacobsen, analytiker i First Securities, sier til Finansavisen at trafikktallene viser at selskapet må kutte mer. Overskudd er med utviklingen selskapet har hatt, utenkelig.

- Hvis ikke SAS-ledelsen og de ansatte får til kutt sammen, vil pengene fortsette å renne ut av selskapet. SAS vil ikke bli konkurransedyktige. Hittil har de ansatte satt seg på bakbena, fordi de ser at eierne stiller opp med mer penger, sier Jacobsen til Finansavisen.

I april hentet nemlig selskapet inn seks milliarder svenske kroner, og de statlige eierne spyttet inn halvparten. Jacobsen mener at disse pengene er borte neste år, dersom det ikke blir en løsning med de ansatte. Da må selskapet igjen på tiggerferd, blant annet til sin største eiergruppering: Sverige, Danmark og Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere