NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Spår godt nytt børsår

- De gode tidene vil fortsette i 2007, mener DnB NOR Kapitalforvaltning.

- Moderat svakere vekstutsikter, fallende inflasjonsfrykt, gode selskapsresultater og OK prising.

NA24 - din næringslivsavis

Det har vært tonen i aksjemarkedene gjennom 2006, skriver DnB NOR Kapitalforvaltning i sin månedsrapport for januar. Og de gode tidene skal fortsette, mener forvalterne.

5-10 prosent
- Med lavere vekst i verdensøkonomien følger det at bedriftenes resultater ikke vil kunne vokse like fort fremover. Men det er imidlertid grunn til å tro på en inntjeningsvekst for 2007 på mellom 5 og 10 prosent. Utstrakt tilbakekjøp av egne aksjer fra selskapenes side vil bidra positivt til dette. I tillegg forventets stor oppkjøpsaktivitet å kunne være kursdrivende, heter det i rapporten.

Oljerelatert justering
- Men det er grunn til å minne om at børsen og oljeprisen er på vei i hver sin retning for øyeblikket. Børsoppgangen har naturlig nok gjort det norske markedet ennå litt dyrere sammenlignet med globale markeder og risikoen for en "oljerelatert" justering nedover er økende. Men de positive sesongeffektene pleier jo gjerne å vedvare et stykke ut på nyåret, påpekes det.

50-50 sjanse for renteøkning
Det ligger an til krevende lønnsforhandlinger til våren, spår økonomene. Farten i den norske økonomien ser ut til å øke ytterligere. Den samlede kredittvekst holder seg høy, med rundt 15 prosent årlig rate. Samtidig er arbeidsledigheten snart nede på 2 prosent. Det er stor mangel på kvalifisert arbeidskraft innenfor mange bransjer.

- Lønnsoppgjøret til våren kan bli krevende og mye tyder på at kjerneinflasjonen kommer til å stige noe de nærmeste månedene.

.

Dermed kan det komme ytterligere stramminger av renteskruen til Norges Bank.

- Det ligger i kortene at Norges Bank vil øke styringsrenten med anslagsvis 1,25 prosentpoeng i 2007. Mye tyder imidlertid på at risikoen fortsatt er på oppsiden og at Norges Bank vil måtte øke renten mer enn dette utover i 2007. Sannsynligheten for at den første økningen kommer allerede i januar, eller om banken velger å vente til mars, vurderes nå å være tilnærmet 50/50, tror DnB NOR.

Overvekt aksjer
- De underliggende fundamentale forholdene er fortsatt rimelig gunstige for aksjer, med gode vekstutsikter og moderat inflasjonsfrykt. Prisingen av aksjer synes på den globale arena fortsatt å være rimelig attraktiv og vi anbefaler derfor en overvekt i aksjer. Når det gjelder de ulike regionene favoriserer vi fortsatt de europeiske markedene samt utvalgte markeder i fremvoksende økonomier, heter det i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere