NA24.no

Spår økonomisk sjokk for Tesla-eiere

Tesla
Tesla (Tesla Motors)
Sist oppdatert:
Elbil er ikke økonomisk lønnsomt, uttaler økonomer.

Investor Riulf Rustad mener elbil er en dårlig investering. Også Endre Jo Reite i Sparebank 1 SMN tror mange elbileiere vil få seg en overraskelse når totalregnskapet gjøres opp. Det skriver Finansavisen mandag.

– Ikke har jeg en, og ikke planlegger jeg å kjøpe en heller. Det er en dårlig investering. Jeg har regnet på det, og det er ikke lønnsomt selv med subsidiene, sa investor Riulf Rustad til Finansavisen da han i juli ble intervjuet i i sommerspalten 10 spørsmål.

Han utdyper hvordan han kom frem til konklusjonen.

– Det hele henger på en ting, over hvor lang tid må du skrive av verdien på bilen. Jeg kom til at verdien på en elbil må man regne med å skrive av på syv år. Da er det ikke noe økonomisk poeng, sier Rustad som legger til at teknologiutviklingen kan føre til at elbilen man kjøper nå er yesterday’s news om ikke mange år, og at den da er nærmest ingenting verdt. Har du en bensinbil, som en Golf, så lever den i tyve år, forklarer Rustad.

Han støttes langt på vei av Endre Jo Reite, privatøkonom i Sparebank 1 SMN.

– Det er mange Tesla-eiere som får seg en overraskelse. Det er nok mange som har hatt seg en fin kjøreopplevelse, men som kommer til å betale dyrt når de gjør opp regnskap om noen år, sier Reite.

Mange elbilkjøpere vil ifølge Reite ende opp med høyere totalkostnader enn ved kjøp av sammenlignbare bensinbiler, til tross for de mange fordelene elbilene får i dag.

Verditap, modellskifter, teknologiutvikling og bortfall av dagens fordeler kan gi enda høyere verdifall.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere