NA24.no

Spår kraftig krone-comeback

Sist oppdatert:
Meglergigant tror norske kroner kommer til å styrke seg kraftig i år.

Storbanken og meglergiganten Goldman Sachs er optimistisk på norske og svenske kroners vegne i 2009.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed kan det ligge an til et realt kronerally fremover.

Dollar på 5-tallet
- Det er ganske klart at de skandinaviske valutaene svekket seg kraftig i fjor. Disse økonomiene burde holde seg bedre gjennom krisen enn eurolandene, og med bedringer i markedsforholdene vil noe av forverringen i fjor reverseres, sier Thomas Stolper, valutaanalytiker i Goldman Sachs, til Bloomberg.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Goldman Sachs tror dermed at både norske og svenske kroner kommer til å få et kraftig oppsving mot dollar det neste året. Meglerhuset tror kronen ligger på 5,52 mot dollar ved utgangen av 2009, og at svenskekronen ligger på 6,55. En dollar koster nå like over 7 kroner.

Følg kronekursen

- Fra et rent fundamentalt synspunkt har både svenske og norske kroner blitt veldig billige, sier Thomas Kressin, en München-basert forvalter ved Pimco Europe.

- Da investorene flyktet til kvalitet i fjor, rammet dette små, og illikvide valutaer som de skandinaviske, fortsetter Kressin.

Tyskerne anbefaler kronen
Denne varme anbefalingen kommer etter at Deutsche Bank i forrige uke mente at svenske kroner er godt posisjonert for en rekyl.

- Hvis vi ser en ytterligere normalisering i markedet, vil sterke fundamentale forhold og feilprisinger igjen begynne å bety noe, mente Deutsche Bank i notatet som kom torsdag.

- De skandinaviske valutaene ser ut til å kunne kapitalisere på dette.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere